Kortere ferieophold i Danmark er et hit. (Foto: Niclas Jessen | VisitDenmark | PR)

Kortere ferieophold giver afbræk fra hverdagen

Flere og flere tager et par dage væk fra alle de gøremål og aftaler, som præger hverdagen for mange danskere, og de kortere ophold kan både finde sted i ferier men også på hverdage.

I løbet af COVID-19-pandemien fik flere danskere taget livtag med at holde ferie her til lands, da de gældende rejserestriktioner og grænselukninger i perioder gjorde det helt umuligt eller meget besværligt at besøge destinationer i udlandet.

Selvom langt de fleste COVID-19-restriktioner siden er helt bortfaldet, og det atter er muligt at rejse relativt frit til en lang række lande, ser det ud til, at visse ferieformer har vundet frem i popularitet i kølvandet på pandemien.

Mange danskere søger i dag et afbræk fra hverdagen, hvilket eksempelvis kan komme i form af et kortere ferieophold, der er tilsat et element af luksus. Det kan blandt andet være et par dage i et glamping-telt eller en eller flere overnatninger i en hytte i trætoppene.

Gælder både pensionister og yngre par
I takt med at situationen gradvist er blevet normaliseret igen, er flere begyndt at efterspørge en kortere pause fra hverdagens mange gøremål, propfyldte kalendere og boligen, der skal rengøres eller passes på anden vis.

En sådan pause kan eksempelvis være i form af et kortere ferieophold, der enten kan finde sted i en weekend, på helligdage eller i løbet af hverdagene. Det har Mette og Carsten Andersen, der driver ferieboligerne HAVsuites ved den lille by Odder syd for Aarhus, oplevet.

”Næsten alle typer af mennesker har vi haft som gæster. Det er typisk par eller kærester, der ønsker at komme helt ned i gear i et par dage. På hverdage er det fortrinsvis lidt ældre par, der besøger os. De er stoppet på arbejdsmarkedet og har masser af tid og lyst til at komme hjemmefra for at opleve nye steder. Overraskende er det dog, at der også er en del yngre par, som snupper et par fridage og tager på kærestetur væk fra den daglige og til tider travle hverdag. Ned i gear og nyde roen, et godt glas vin og ren afslapning,” udtaler Carsten Andersen.

Vil besøge nye egne
Samtidig er det Carsten Andersens opfattelse, at gæsterne gerne vil have, at en større eller mindre form for luksus bliver en del af pakken, når de tager på et kortere ferieophold, ligesom opholdet gerne må suppleres med naturoplevelser.

Det vil sige, at vind, vejr og omgivelserne udgør en del af underholdningen, når gæsterne skal ned i gear og have et afbræk fra hverdagens trummerum. Det er heller ikke uvæsentligt, at ferien finder sted på en egn, som gæsterne ikke kender i forvejen.

”Vi får gæster fra næsten alle egne af Danmark. Ofte hører vi dem spørge ind til området her syd for Aarhus og tæt ved Hou. En del af gæsternes oplevelse er også at lære området at kende,” fortæller Carsten Andersen.

Relaterede artikler:

Danskere stadig interesseret i ferie på hjemmebanen

Tyske gæster tilbage i danske feriehuse

Fastholder nye danske feriehusgæster