Der kommer stadig flere tyske turister i de danske sommerhuse, til gengæld falder antallet af danske, viser tal fra Danmarks Statistik. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Tyske gæster tilbage i danske feriehuse

Der var 983.300 målbare kommercielle overnatninger i de danske feriehuse i marts, hvilket er det højeste tal for en marts måned, der ikke indeholder påskedage, oplyser Danmarks Statistik.

Det høje tal for marts i år skyldes, at de tyske gæster vender tilbage til de danske feriehuse. I alt var der 592.200 tyske overnatninger i marts i år, hvor der i samme måned i 2021 stort set ingen tyske gæster var grundet COVID-19-restriktioner, skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Til gengæld gentages sidste års exceptionelt høje antal af danske overnatninger ikke. I marts i år var der 349.000 danske overnatninger. Det er et fald på 62 procent i forhold til samme måned sidste år.

Sidste års høje danske overnatningstal skal ses i lyset af, at restriktionerne gjorde det sværere at overnatte på andre overnatningsformer som for eksempel hoteller eller rejse udenlands, noterer Danmarks Statistik og tilføjer:

”Niveauet af danske overnatninger er dog stadig noget højere end før pandemien, når man sammenligner med år, hvor påsken ikke faldt i marts. I 2018 lå skærtorsdag og langfredag i marts, så der var niveauet højere end i år.”

Flere bookinger i 2022 end samme tidspunkt sidste år
Der var ved udgangen af marts i år booket 441.100 husuger for resten af 2022. Det er en stigning på 18 procent i forhold til samme tidspunkt i 2021.

Stigningen skyldes primært, at de tyske bookinger er gået frem med 54 procent, oplyser Danmarks Statistik. Til gengæld er danskernes bookinger næsten halveret i forhold til sidste år. Stigningen i bookinger er at finde uden for højsæsonen, mens bookingerne i juli og august går en smule tilbage.

Feriehusene havde det bedste år nogensinde i 2021
Forleden oplyste Danmarks Statistik, at de danske feriehuse sidste år satte ny overnatningsrekord med i alt 21,8 millioner overnatninger i udlejede danske feriehuse. Den tidligere rekord for flest overnatninger er fra 2019, hvor der var 20,7 millioner overnatninger.

Fremgangen skyldes især, at danskerne i væsentligt højere grad holdt ferie i Danmark i 2021. Sammenlagt har danske gæster haft 11 millioner overnatninger. Dette er en fremgang på 22 procent i forhold til 2020, hvor der var ni millioner danske overnatninger, oplyser Danmarks Statistik.

Hele opgørelsen om marts fra Danmarks Statistik kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Mange gode tal for dansk turisme i 2021

Stigende forbrugspriser kan ramme danskernes ferie

Milliardær øger ejerandel i unik dansk ferieplatform

”Meget på spil efter turbulente år i turistmaskinen”