Kortere ventetid for taxier i CPH

taxa 4x35Ventetiden for taxichaufførerne for at få en tur fra lufthavnen er faldet fra gennemsnitligt 42 til 23 minutter efter den første måned med det nye Taxi Management System.

”Det viser, at den aftale taxiselskaberne har lavet med lufthavnen allerede er meget velfungerende,” siger Jacob Gulmann, adm. direktør i 4×35.

”Halveringen af ventetiden betyder, at vi kan køre flere ture i hele hovedstaden. Det er jo i alles interesse, at vi udnytter vognparken bedst muligt.”

Målet er, at chaufførernes gennemsnitlige ventetid efter et år skal være 20 minutter.

Indførelse af det nye taxisystem den 5. oktober har ændret chaufførernes arbejdsgange og vaner. Hvor chaufførerne tidligere blot kunne køre i lufthavnen, kan de nu først køre dertil, når det er et konkret behov for en taxi. Det har betydet, at en del taxier holder og venter på vejene omkring lufthavnen. Det beklager Taxi selskaberne.

”Vi er kede af at borgere på Amager er generet af, at der holder taxier og venter på vejene. Det er bestemt ikke meningen, så det arbejder vi på at få løst hurtigst muligt,” siger direktør i Dansk Taxiråd, Trine Wollenberg.

I den første måned med Taxi Management systemet er der i gennemsnit kørt 2.580 ture dagligt, hvilket svarer til ca. 80.000 ture i den første måned.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.