Kortere ventetid for taxier i CPH

taxa 4x35Ventetiden for taxichaufførerne for at få en tur fra lufthavnen er faldet fra gennemsnitligt 42 til 23 minutter efter den første måned med det nye Taxi Management System.

”Det viser, at den aftale taxiselskaberne har lavet med lufthavnen allerede er meget velfungerende,” siger Jacob Gulmann, adm. direktør i 4×35.

”Halveringen af ventetiden betyder, at vi kan køre flere ture i hele hovedstaden. Det er jo i alles interesse, at vi udnytter vognparken bedst muligt.”

Målet er, at chaufførernes gennemsnitlige ventetid efter et år skal være 20 minutter.

Indførelse af det nye taxisystem den 5. oktober har ændret chaufførernes arbejdsgange og vaner. Hvor chaufførerne tidligere blot kunne køre i lufthavnen, kan de nu først køre dertil, når det er et konkret behov for en taxi. Det har betydet, at en del taxier holder og venter på vejene omkring lufthavnen. Det beklager Taxi selskaberne.

”Vi er kede af at borgere på Amager er generet af, at der holder taxier og venter på vejene. Det er bestemt ikke meningen, så det arbejder vi på at få løst hurtigst muligt,” siger direktør i Dansk Taxiråd, Trine Wollenberg.

I den første måned med Taxi Management systemet er der i gennemsnit kørt 2.580 ture dagligt, hvilket svarer til ca. 80.000 ture i den første måned.