Kovending i Københavns Lufthavn

alsie express i CPH

Alsie Express i Københavns Lufthavn.

LUFTFART: Efter Københavns Lufthavn i marts sidste år lukkede Indenrigsgården og tvang passagerer til at bruge den nye fælles sikkerhedskontrol, ændrer lufthavnen nu igen praksis: Fast track til alle indenrigsrejsende.

Fra på fredag forventes Københavns Lufthavn klar med ændring i sin til tider langsommelige sikkerhedskontrol. Det sker med nyskabelsen: CPH Express, der bliver et fast track for alle indenrigsgæster, uanset flybillet og flyselskab.

”CPH Express bliver en kæmpe fordel. Vi kan ikke bruge det til noget med de til tider lange ventetider ved den nuværende sikkerhedskontrol. Det er positivt, at Københavns Lufthavn lytter til kritikken fra indenrigsselskaberne i Danmark,” sagde Alsie Express adm. direktør, Lone Koch, i aftes til standby.dk

Alsie Express har på hverdage fem flyvninger på sin eneste rute – mellem Sønderborg og København.

Lone Koch har også til standby.dk klaget over de i perioder alt for lange ventetider ved den nuværende sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn.

Lufthavnen lukkede med udgangen af marts sidste år sin indenrigsgård, hvorefter indenrigspassagererne skulle bruge den fælles sikkerhedskontrol. Her er der i perioder ekstrem ventetid pga. for få spor, dårlig planlægning og underbemanding.

”Ifølge vores oplysninger fra Københavns Lufthavn vil CPH Express betyde, at indenrigspassagererne får ventetid på højst fem minutter,” siger Lone Koch.

Lufthavnen havde sent i aftes ikke udsendt officiel information om den angiveligt kommende forbedring.

Antallet af indenrigsrejsende i Københavns Lufthavn er ikke stort – af lufthavnens sidste år 26,6 mio. passagerer, fløj 1,6 mio. indenrigs.

Alsie Express, der sidste år havde 55.550 passagerer, har som de andre flyselskaber på dansk indenrigs, Danish Air Transport, Norwegian og SAS, længe været utilfreds med de til tider for lange ventetider i Københavns Lufthavn. Lone Koch har eksempler på, at nogle passagerer med Alsie Express har ventet op til tre kvarter på at komme igennem security. Længere end flyvningen til Als.

”Vi håber, lufthavnen får gjort noget, så ventetiden kan nedbringes. Passagerer bør ikke vente mere end fem minutter, højest 15. Københavns Lufthavn har stillet os i udsigt, at man vil forbedre ventetiderne,” sagde Lone Koch for nylig til standby.dk – ændringen, CPH Express, kommer angiveligt fra på fredag.