Krakket dansk rejsebureau skifter ejere

TURISME: Dansk rejsebureau, der gik konkurs først i januar, føres videre i to dele – hver for sig. Dansk bureau køber hovednavnet og den ene del, mens en udenlandsk rejsegigant får internationale kunder i erhvervsrejse-delen.

Mangaard Travel Group fra Aarhus overtager rejsebureauet Flightcentre i Brøndby, erfarer standby.dk. I starten af denne måned gik det danske rejsebureau Flightcentre konkurs med binavnene FCM Travel Solutions og Idrættens Rejsebureau. Samlet havde det syv medarbejdere og omsatte sidste år for 52 mio. kr.

Men Flightcentre havde også underskud, og den hollandske licensindehaver af FCM Travel Solutions oplyste til skifteretten i København, at han ikke ville indskyde mere kapital.

I weekenden bekræftede ejer af og adm. direktør for Mangaard Travel Group, Hans Mangaard, standby.dks oplysninger og sagde: ”Købet af Flightcentre skete sidste uge. Vi har ikke alle detaljer på plads, men forventer at drive det videre med flest muligt af de ansatte.”

Idrættens Rejsebureau under Flightcentre arrangerede bl.a. rejser for næsten alle de 60 specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Sidste år var bureauets største opgave at booke hovedparten, omkring 1.000, af flyrejserne for danske OL-atleter, trænere, officials, sponsorer osv. til Rio i forbindelse med de Olympiske Lege.

Hans Mangaard understreger overfor standby.dk, at der ikke er nogen aftale med DIF om fortsat at arrangere rejser for DIF og dets specialforbund. Men han håber, samarbejdet fortsætter.

Til København sidste år

Mangaard Travel Group rykkede i starten af sidste år ind i København, da det overtog det lille erhvervsrejsebureau Nordia (det tidligere Profil Rejser-ejede Profil Business Travel) med tre ansatte og nu kontor i Valby.

”Vi har mange kunder i Storkøbenhavn, så vi kan se en fordel i at have flere medarbejdere i København,” siger 60-årige Hans Mangaard.

Han tilføjer, at 2016 blev rigtig godt for Mangaard Travel Group. Omsætningen steg ca. 25 pct. til omkring 100 mio. kr. Mangaard Travel Group, der har 12 medarbejdere på hovedkontoret i Aarhus, fejrer til august 25 års jubilæum.

Mangaard Travel Group har tre afdelinger. Den største arbejder med erhvervsrejser. Den anden, Gruppe & Specialrejser, beskæftiger sig med grupperejser til erhvervslivet, brancheforeninger og har også nicher som sportsrejser f.eks. til landsholdets håndbold- og fodboldkampe, musikrejser og rundrejser i USA med rejseleder, mens den sidste afdeling laver individuelle ferierejser.

Erhvervsrejsedel er videre

De internationale kunder i krakkede Flightcentres erhvervsrejsebureaudel, FCM Travel Solutions, blev før konkursen i danske Flightcentre overtaget af nordiske Travellink Corporate Travel.

Den australske gigant Flightcentre Travel Group, FCTG, købte i december sidste år Travellink af den spanske online rejsegruppe eDreams ODIGEO. Opkøbet omfattede også Travellinks erhvervsrejseaktiviteter i Finland, Sverige, Norge.

På alle markeder vil Travellink Corporate i år skifte navn til FCM Travel Solutions, FCTG’s globale erhvervsrejsedivision, der er i over 90 lande verden over.