Kritik af bedstemor-bemærkning

Arkivfoto fra Airbus med koncernchef Akbar Al Baker på talerstolen.

LUFTFART: Fagforening for 50.000 kabineansatte i USA ser ikke det sjove i, at Qatar Airways koncernchef under tale som en joke sagde om kabinepersonalet på amerikanske flyselskaber: ”Man bliver altid betjent af bedstemødre.” Kraftig kritik fra fagforening.

Talen blev holdt sidste uge i Dublin og en bid af den kan ses på Travelweekly.coms hjemmeside. Her siger Qatar Airways koncernchef, Akbar Al Baker, bl.a.: “Gennemsnitsalderen hos Qatar Airways kabinepersonale er kun 26 år, så der er ingen grund til, at I skal flyve med disse elendige amerikanske flyselskaber.”

Da latteren havde lagt sig, fortsatte han på videoklippet: “Som I ved, bliver man altid betjent af bedstemødre på amerikanske flyselskaber.”

Fagforeningen AFA – The Association of Flight Attendants-CWA – med 50.000 medlemmer i USA siger i en kommentar, at den ”væmmes ved, men er ikke overrasket over Qatar Airways angreb på kvinder.”

“Akbar Al Baker bekræfter bare, hvad AFA har sagt hele tiden: Qatar Airways trives med kvindehad og diskriminering. Kabineansatte er ombord for at redde liv; hvis man støtter Qatar Airways støtter man sexisme, racisme og aldersdiskrimination,” siger kabineforeningens formand, Sara Nelson.

De nordamerikanske piloters fagforening, Air Line Pilots Association, siger at Al Baker skylder de amerikanske luftfartsansatte en undskyldning for hans ”sexistiske og nedladende bemærkninger.”

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.