Kritik af bedstemor-bemærkning

Arkivfoto fra Airbus med koncernchef Akbar Al Baker på talerstolen.

LUFTFART: Fagforening for 50.000 kabineansatte i USA ser ikke det sjove i, at Qatar Airways koncernchef under tale som en joke sagde om kabinepersonalet på amerikanske flyselskaber: ”Man bliver altid betjent af bedstemødre.” Kraftig kritik fra fagforening.

Talen blev holdt sidste uge i Dublin og en bid af den kan ses på Travelweekly.coms hjemmeside. Her siger Qatar Airways koncernchef, Akbar Al Baker, bl.a.: “Gennemsnitsalderen hos Qatar Airways kabinepersonale er kun 26 år, så der er ingen grund til, at I skal flyve med disse elendige amerikanske flyselskaber.”

Da latteren havde lagt sig, fortsatte han på videoklippet: “Som I ved, bliver man altid betjent af bedstemødre på amerikanske flyselskaber.”

Fagforeningen AFA – The Association of Flight Attendants-CWA – med 50.000 medlemmer i USA siger i en kommentar, at den ”væmmes ved, men er ikke overrasket over Qatar Airways angreb på kvinder.”

“Akbar Al Baker bekræfter bare, hvad AFA har sagt hele tiden: Qatar Airways trives med kvindehad og diskriminering. Kabineansatte er ombord for at redde liv; hvis man støtter Qatar Airways støtter man sexisme, racisme og aldersdiskrimination,” siger kabineforeningens formand, Sara Nelson.

De nordamerikanske piloters fagforening, Air Line Pilots Association, siger at Al Baker skylder de amerikanske luftfartsansatte en undskyldning for hans ”sexistiske og nedladende bemærkninger.”