Ikke alle medlemmer af Scandics bonusprogram er tilfreds med de nye ændringer.

Kritik af Scandics nye bonusprogram

Nordens største hotelkæde har ”relanceret” sit loyalitetsprogram, Scandic Friends. Men ikke alle ændringer modtages lige vel. ”Det nye optjeningssystem giver væsentlig færre point,” siger kritiker.

Scandic Hotels relancerede i januar sit loyalitetsprogram, ”Scandic Friends”. Det giver flere medlemsfordele, nye partnerskaber og flere muligheder for at bruge optjente loyalitetspoint. Scandic Friends er med to millioner medlemmer det største loyalitetsprogram i den nordiske hotelbranche, oplyser hotelkæden.

”De nye partnerskaber gør hele medlemsoplevelsen af Scandic Friends endnu mere attraktiv og relevant. Vores loyalitetsprogram aktiverer og engagerer vores medlemmer,” sagde Casper Puggaard, Scandics kommercielle direktør i Danmark, i pressemeddelelsen om ændringerne af Scandic Friends.

Men ikke alle ændringerne i Scandic Frieds er faldet i lige god jord. Således skriver en læser til standby.dk:

”Scandic’s Friends loyalitetsprogram er netop ”frisket op” med alle de fantastiske fordele, Scandic mener man som medlem får. Hvad Scandic dog ikke skriver med store bogstaver er, at det nye optjenings system giver væsentlig færre point.

Jeg er selv på Top Floor-trinet, og efter to ophold med de nye ”fordele” modtager jeg 20-33 procent færre point per ophold, dette til trods for at for eksempel restaurantbesøg på Scandic-hotellerne nu tæller med i beregningen. Scandics egen reaktion er blot at det nu er blevet mere fair,” skriver læseren.

”Jo højere værelsespris, desto flere bonuspoint”
Forelagt kritikken siger Daniel Kirchhoff, kommunikationschef for Scandic Hotels i Danmark:

”Med det nye Scandic Friends får vores medlemmer nu mulighed for at optjene endnu flere points i forbindelse med deres ophold. Hvor man før fik et fast antal points uanset prisen på værelset, følger antallet af points nu direkte den konkrete værelsespris. Jo højere værelsespris, desto flere point. Dermed vil medlemmer med størst engagement få den største belønning.

Har man sikret sig et af vores billigste værelser, kan man omvendt være ude for, at man ikke får helt så mange point som tidligere. Til gengæld optjener medlemmerne nu point på alle køb i restauranten, hvilket er nyt i forhold til tidligere,” lyder det fra Daniel Kirchhoff.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 55.000 værelser. Også i Danmark er Scandic største hotelkæde med nu 25 hoteller, efter kæden 1. marts overtog Hotel Mayor i Aarhus.

Relaterede artikler:

Stor hotelkæde opdaterer loyalitetsprogram

Dansker stopper som bestyrelsesformand i Scandic

Nyt hotel får kæmpe restaurant