Krydstogt-rederier miljø-kritiseres

For i en ny rapport om hvad de gør for at mindske forureningen og i øvrigt behandler miljøspørgsmål ombord, er der ingen der opnår den højeste karakter, nemlig ”A”. Og verdens største krydstogtrederi, Carnival, ligger til et ”D-minus”.

De bedste i klassen er Holland America Line, der får et ”B”, mens Norwegian Cruise Lines og Princess Cruises tildeles et ”B-minus”. Allerlavest ligger Disney Cruises og Royal Caribbean Cruise Line, der begge fik et ”F”.

Celebrity Cruises og Silversea lå også i den lavere ende. Cunard og Regent ligger omkring gennemsnittet. ”Typisk tager folk på krydstogter med forventninger om krystalklart hav, solskin, et uspoleret dyreliv og romantiske og uspolerede landskaber”, siger Marcie Keever, der har lavet rapporten. Men tilføjer: Passagererne dog får aldrig at vide at deres skibe er med til at ødelægge miljøet i de områder de besøger”.

Organisationen, Cruise Lines International Organisation kalder rapporten ”fejlagtig og forudindtaget”, og understreger at krydstogtskibe anløber nogle af de områder i verden, som har de skrappeste miljøregler, blandt andet Florida, Alaska og Californien

 

Skrevet af Klaus Givskov