Krydstogter til lavpris i hele verden

Optakten til krydstogtsæsonen i Europa har unægtelig budt om på en søgang udbyderne gerne havde været foruden. To Costa forlis har været stærkt medvirkende til, at især nye krydstogtpassagerer er stoppet op, og tilsyneladende har besluttet sig til ikke at gå med på den hurtigst voksende ferieform i denne sæson.

I går meldte et af de store formidlere ud til Wall Streets analytikere, at der er nedgang for alle krydstogter med amerikanske gæster til sommer i Europa.

 

I følge Cruise Data Tracker er de amerikanske bookinger til vestlige Middelhav faldet med 4,9 procent i forhold til sidste år. Det går lidt med bedre med ruterne for den østlige del, hvor faldet kun er 1,8 procent.

Til vort område i den nordlige del af Europa – heraf en meget stor del fra København – er faldet indenfor de sidste uge noteret til 2,3 procent.

 

Der er masser af rabatter i spil, og Costa Cruise giver nu 10 procent rabat i selve højsæsonen plus mange andre gratis fordele om bord. Men næppe nok til at hente de 30-40 procent, man fortsat var bagud et stykke ind i marts.

 

Norwegian Cruise Line gik i går ud med tilbud om gratis udflugter til børn under 13 år og 50 procent rabat for unge op til 18 år. Det gælder vel at mærke også dyre helikopterture og adgang til Disney og Universal i Orlando.

 

I Danmark kom Scandinavian Cruise Line i går med en række tilbud på de nyeste skibe hos MSC på Middelhavet i sommer med op til 30 procent rabat. Priser for en uge inklusive fly fra København i gennemsnit omkring 7.500 kr. alt inklusive, også drinks om bord.

Skrevet af Ejvind Olesen