Krydstogter velkomne i Haiti

Katastrofen i Haiti har ikke standset Royal Caribbeans anløb i østaten. Det har givet moralske anfægtelser hos en del, at mens nødhjælpsarbejdere slider i hovedstaden Port-au-Prince for at forhindre tusinder fra at sulte ihjel, kan krydstogtpassagerer nyde parasoldrinks mens de ligger på stranden blot 100 km. fra den ødelagte by.

Royal Caribbean har valgt at fortsætte sine anløb på nordkysten af Haiti, hvor privatejede strande er yndede feriemål for vestlige feriegæster. Independence of the Seas, med en kapacitet på 4.370 passagerer, lagde til kaj i ferieparadiset Labadee og Navigator of the Seas har kurs mod samme område, skriver avisen The Guardian.

Skibene medbringer nødhjælp og selskabets ledelse giver indtægterne fra turene ubeskåret til rednings- og hjælpearbejdet.

Ifølge en meningsmåling på netsitet Cruise Critic, hvor 3.500 læsere har afgivet stemmer, mener 67%, at krydstogtskibene fortsat bør lægge til kaj i Labadee. De fleste giver som begrundelse at besøgene giver indtægter til Haitis kriseramte myndigheder.

Også Leslie Voltaire, Haitis FN-repræsentant, støtter anløbene:
”Med de enorme økonomiske og sociale udfordringer vi nu får i Haiti, byder vi velkommen til de positive økonomiske fordele som krydstogtskibene i Labadee bringer til landet”, siger han til avisen The Daily Mail.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.