Helikopterfoto af Norwegian Dawn ved Mauritius. PR-foto: Norwegian Cruise Line.

Krydstogtrederi besøger flere afrikanske lande

Norwegian Cruise Line er begyndt på krydstogter til en række afrikanske lande. Det indsatte krydstogtskib har en dobbelthjemmebase, både på Mauritius og i sydafrikanske Cape Town.

Afrika hører til sjældenhederne i krydstogtbranchen, der har Caribien, Middelhavet og Nordeuropa som verdens tre største markeder for krydstogter.

Men i weekenden søsatte Norwegian Cruise Line, NCL, der med sine 19 skibe er største varemærke i Norwegian Cruise Line Holding, sin anden og hidtil længste afrikanske sæson.

Krydstogterne sejles med Norwegian Dawn fra krydstogtskibets nuværende nye hjemhavn, Port Louis, hovedstaden på Mauritius i Det indiske Ocean. Krydstogtprogrammet i regionen byder på nyheder som Luanda i Angola, Abidjan i Elfenbenskysten, Banjul i Gambia og Dakar i Senegal, oplyser NCL i en pressemeddelelse.

Det er første gang Norwegian Dawn skal sejle i denne del af verden, og skibet får hjemhavn i både Port Louis og Cape Town i Sydafrika. Programmet består af krydstogter på 12 og 21 dage, priserne starter på omkring 15.000 kroner – og stoppene byder blandt andet passagererne på safariture, vulkanlandskaber, regnskove, koralrev og uspolerede strande, oplyses det.

Kan starte krydstogt fra to havne
”Efter en vellykket krydstogtsæson fra Cape Town i 2022/2023, er vi glade for igen at sejle i afrikanske farvande. I år tilbyder vi ikke én, men to hjemhavne, et bredt udvalg af rundrejser og open-jaw ruter (at den rejsende kan starte krydstogtet i én by, for eksempel Port Louis, og returnerer fra en anden by, for eksempel Cape Town, red.) samt for NCL helt nye destinationer,” siger Kevin Bubolz, NCL’s marketingdirektør for blandt andet Europa, i pressemeddelelsen.

Norwegian Dawn har plads til 2.340 gæster med to passagerer i hver af de 1.170 kahytter og suiter – skibet har blandt andet 14 spisesteder samt en besætning på lige over 1.000.

Norwegian Dawn forlader Afrika sidst i marts, hvor det sejler fra Cape Town til Barcelona. I dette års sommersæson har NCL i alt 11 af sine 19 krydstogtskibe i Europa, primært i Middelhavet.

Norwegian Cruise Line Holding tæller tre varemærker; mainstreamproduktet Norwegian Cruise Line (19 krydstogtskibe), det finere Oceania Cruises (syv skibe) og highend-rederiet Regent Seven Seas Cruises (fem skibe). Gruppen har omkring 10 procent af det globale krydstogtmarked på over 30 millioner årlige passagerer.

 

Relaterede artikler:

Krydstogtkoncern stopper med at veksle kontanter

Norwegian Cruise Line oppe på 32 forbudte ting i bagagen

Omstridt dansk mangemilliardær også i krydstogtbranchen