Saga Cruises, et mindre britisk krydstogtrederi, har som branchens første meddelt, at dets passagerer skal være coronavaccineret, før de kan komme ombord. PR-foto.

Krydstogtrederi kræver alle passagerer vaccineret

Det britiske krydstogtrederi Saga Cruises forlanger som det første i branchen, at alle passagerer er coronavaccineret, før de kan sejle med rederiet. Det kan kickstarte den hårdt ramte branche.

Saga Cruises, der navnlig henvender sig til passagerer over 50 år, siger i en pressemeddelelse, at man har taget skridtet om at kræve bekræftet vaccinering, ikke kun en test, for at beskytte sine passagerer og besætningsmedlemmerne på rederiets foreløbig to skibe.

BBC skriver, at indtil videre forventer Saga Cruises tidligst igen at stå til søs fra maj og at passagererne skal have modtaget deres anden vaccine mindst 14 dage før afgang. Saga har ikke krav om, at besætningsmedlemmerne skal være coronavaccineret.

“Vores gæster ønsker også sikkerheden fra vaccinen samt at sikre sig, at deres medpassagerer også er vaccineret mod COVID-19,” siger Saga i pressemeddelelsen og tilføjer, at antallet af passagerer indtil videre ikke kommer til at overstige 800, rederiets skibe har plads til cirka 1.000 passagerer. Ligeledes skal der fortsat holdes social afstand ombord. England er langt fremme med vaccineringerne, BBC skriver, at i snit vaccineres 140 borgere i minuttet.

Ligeledes forventes det fremover, skriver BBC, at også lande, rejsemål, flyselskaber, koncertsteder, restauranter og så videre vil kræve bevis på, at turister og kunder er vaccineret.

Vigtigt for krydstogtbranchen
CNN Travel
skriver, at beslutningen fra Saga Cruises vil blive fuldt nøje af krydstogtbranchen. Vaccinekravet kan være kickstarteren til igen at få gæster på krydstogtskibe og skibene igen kan begynde at sejle.

Tidligere har flere krydstogtrederier forsigtigt prøvet at genstarte sejladser med krav om coronatest før afgang. Men dette har i flere tilfælde, for eksempel med SeaDream 1 i november sidste år, vist sig at være utilstrækkeligt, da der er udbrudt coronavirus ombord trods forhåndstest af passagerer og besætningsmedlemmer.

Til CNN siger Saga Cruises, at beslutningen om at kræve coronavaccination blandt andet kom, fordi 95 procent af rederiets kunder havde svaret positivt på, at de ville støtte en sådan politik.

Udover sin krydstogtdivision, sælger Saga også egentlige pakkerejser og all-inclusive feriepakker. Også indenfor disse forretningsområder vil Saga kræve, at passagererne er vaccineret mod corona.

CNN har spurgt en række andre krydstogtrederier samt brancheforeningen CLIA, Cruise Line International Association, der repræsenterer 95 procent af verdens krydstogtrederier, om de støtter initiativet fra Saga Cruises. Alle svarene er henholdende, blandt andet i betragtning af, at det ikke vides, hvornår mange kan være vaccineret.

Relaterede artikler:

Krydstogtgigant udskyder atter genstart

Coronakrisen koster krydstogtselskaber milliarder

Krisen koster færgerederi millioner af passagerer