Symphony of the Seas. (Foto: Royal Caribbean International | PR)

Krydstogtskib sætter verdensrekord

Det endte med en verdensrekord, da krydstogtskibet Symphony of the Seas fra rederiet Royal Caribbean International tidligere på måneden sejlede fra Miami til Málaga.

Da det store krydstogtskib Symphony of the Seas for nyligt krydsede Atlanterhavet på en sejlads fra USA til Spanien, blev det en overfart, der – i hvert fald for en tid – skriver sig ind i historiebøgerne.

Ved den lejlighed satte skibet, der sejler for krydstogtrederiet Royal Caribbean International, nemlig en verdensrekord, fordi belægningen betød, at skibet blev det fartøj, der har krydset Atlanterhavet med flest betalende gæster og besætning ombord nogensinde.

I alt var der 7.604 personer på krydstogtskibet under overfarten. Det fortæller skibets kaptajn ifølge Cruise Industry News. Heraf var 5.350 krydstogtgæster, mens 2.224 var besætningsmedlemmer. Hvem, de resterende 30 ombordværende var, oplyses ikke.

Skal bruge sommeren i Europa
Det 361 meter lange krydstogtskib stævnede ud fra Miami den 9. marts med kursen sat mod den spanske havneby Málaga, hvortil den ankom den 19. marts. Herefter sejlede det videre til Valencia med Barcelona som slutdestination. Det er første gang i fem år, at skibet sejler i europæiske farvande.

Årsagen til, at Symphony of the Seas skulle tilbagelægge den lange rejse fra en verdensdel til en anden er, at krydstogtskibet i løbet af den kommende sommer skal afvikle et trafikprogram med sejladser til destinationer i Middelhavet.

Inden det kommer så vidt, skal krydstogtskibet dog i en periode i tørdok på virksomheden Navantias skibsværft i Cádiz, hvor de ansatte blandt andet vil give installationerne et teknisk eftersyn og opgradere eller forny visse af faciliteterne ombord.

Transporterede 16.683 personer over Atlanterhavet
Efterfølgende skal Symphony of the Seas i gang med sommertrafikprogrammet, der omfatter krydstogter af en uges varighed, hvor der blandt andet vil blive gjort anløb i Napoli i Italien, den franske havneby Marseille samt i byen Palma på den spanske ferieø Mallorca.

Når sommeren er slut, vender skibet atter tilbage til USA. I slutningen af oktober vil det sejle fra Barcelona til Fort Lauderdale. Royal Caribbean International er ét af de tre primære sejlende varemærker hos koncernen Royal Caribbean Group. De to andre er henholdsvis Celebrity Cruises og Silversea Cruises.

Det er værd at bemærke, at selvom Symphony of the Seas nu har rekorden for en overfart med flest betalende passagerer og besætningsmedlemmer, er det fortsat skibet The Queen Mary, der har rekorden for at have sejlet allerflest over Atlanterhavet.

Skibet blev omdannet til at kunne foretage troppetransporter under Anden Verdenskrig og på en overfart havde det i alt 16.683 personer – 15.740 soldater og en besætning på 943 – med.


Relaterede artikler:

Luksuskrydstogt verden rundt til 1,8 millioner kroner

Krydstogtrederi truer med kahyt-arrest og karantæne

66 nye krydstogtskibe til 295 milliarder kroner på vej