Krydstogtskibet World Dream fra det krakkede krydstogtrederi Dream Cruises skal sælges på auktion. PR-foto: Dream Cruises.

Krydstogtskib skal sælges på auktion

Et fem år gammelt krydstogtskib med plads til 5.000 passagerer skal på auktion, efter ejeren krakkede tidligere i år. Der er ingen vurderingspris på skibet, der kostede én milliard dollars.

Hvis man lige mangler den sidste julegave, er muligheden der nu. Krydstogtskibet World Dream fra det krakkede krydstogtrederi Dream Cruises var ejet af Hong Kong-koncernen Genting, der gik konkurs tidligere på året.

Efterfølgende er en del af rederiets skibe blevet solgt til andre operatører, nogle til ophugning. Men da der ikke har kunne findes en køber til World Dream, skal det nu sælges på en auktion, der begynder før jul og varer tre måneder.

Det skriver flere medier, blandt andet Maritime Executive.

World Dream har ligget oplagt ved Singapore siden konkursen i moderselskabet, og da der ikke har meldt sig nogen ny ejer, skal skibet bortauktioneres. Bag auktionen står the Sheriff of Singapore på ordre fra en domstol i Singapore.

Der er ikke nogen mindstevurdering af krydstogtskibet, der i sin tid kostede lige over en milliard dollars.

Bygget i Tyskland
World Dream, der er søsterskib til Genting Dream, har ligget stille siden marts i år. Skibet er bygget på tyske Meyer Werft og kan tage op til 5.000 passagerer samt en besætning på over 2.000.

Ombord på skibet i dag er en lille besætning på 127 mand, der blandt andet står for vedligehold. Skibet er i god stand, hedder det blandt andet i salgspapirerne.

The Sheriff’s Office i Singapore vil modtage bud på skibet fra den 21. december og tre måneder frem.

En mulig køber, skriver medierne, kan være krydstogtrederiet Resort World Cruises, der blev søsat i sommer af en malaysisk forretningsmand, Tan Sri KT Lim, der var grundlægger af krakkede Genting. Resort World Cruises har allerede chartret skibet Genting Dream.

Solgt til andre
Andre skibe fra Genting-boet har siden konkursen skiftet ejer.

Forleden meddelte Disney Cruise, at man formentlig vil købe det næsten færdiggjorte skib Global Dream fra konkursboet.

Og Crystal Endeavour blev købt af Silversea Cruises, mens Crystal Symphony og Crystal Serenity har fået nye ejere hos krydstogtrederiet Abercrombie & Kent Travel Group.

 

Relaterede artikler:

Disney køber kæmpe krydstogtskib fra konkursbo

Køber brugt krydstogtskib for milliardbeløb

Krydstogtagenter: Skifte i danskernes krydstogtpræferencer