Crystal Endeavour blev sidste år leveret fra det tyske skibsværft MV Werften til rederiet Crystal Cruises, der krakkede i startede af i år. Nu er luksuskrydstogtskibet, der kun har suiter til sine passagerer, købt af highend-rederiet Silversea Cruises. PR-illustration: Silversea Cruises.

Køber brugt krydstogtskib for milliardbeløb

Highend-rederiet Silversea Cruises har for to milliarder kroner købt mindre luksuskrydstogtskib fra det konkursramte Hong Kong-rederi Crystal Cruises. Skibet omdøbes til Silver Endeavour.

Silversea Cruises er highend-rederiet i Royal Caribbean Group, der også tæller selve Royal Caribbean International og det lidt finere Celebrity Cruises. Silversea regnes sammen med Seabourn Cruise Line (ejet af verdens største krydstogtkoncern, Carnival Corporation) og Regent Seven Seas Cruises (ejet af Norwegian Cruise Line Holding) for verdens tre førende indenfor ultra deluxe-krydstogter.

Efter konkursen i Hong Kong-rederiet Crystal Cruises i starten af i år, har konkursboet solgt rederiets skibe. Silversea Cruises meddelte forleden, at man har købt skibet Crystal Endeavour. Prisen er ifølge Cruiseindustrynews.com 275 millioner dollars, lidt over to milliarder kroner.

Endeavour har plads til 200 gæster med to i hver af skibets suiter – besætningen er også på cirka 200 mand. Nu skal det sidste papirarbejde ordnes, herefter overdrages Crystal Endeavour til Silversea, der vil omdøbe det til Silver Endeavour. Alle Silverseas skibe hedder Silver til fornavn.

Endeavour (det engelske ord for ”Bestræbelse”) var skibet som den britiske flådeofficer James Cook fra 1768 til 1771 sejlede fra England til delvis ukendte Australien og New Zealand i og retur til England.

Bygget til at klare ismasserne ved Arktis og Antarktis
Hos Silversea Cruises bliver Silver Endeavour rederiets 11. skib og dets femte såkaldte ekspeditionsskib. Endeavour er bygget til at kunne sejle i meget isfyldte farvande, herunder Arktis og Antarktis. Endeavour forventes sat i drift hos Silversea til november.

Der er otte dæk til passagererne. De indeholder blandt andet flere restauranter, barer, lounger, en stor spa med indendørs svømmepøl og så videre. Der kan komme nogle flere suiter hos Endeavour, når det bliver et Silversea-skib. Silversea har ikke kasino på sine ekspeditionsskibe, det har Endeavour, så det skal fjernes.

Royal Caribbean Group ombooker gæster, der havde bestilt et krydstogt med Crystal Endeavor til Royal Caribbean International, Celebrity Cruises eller Silversea Cruises.

Hos Silversea Cruises kommer Endeavour kommer til at afløse det mindre Silver Explorer, der har plads til 132 passagerer, og som alligevel skulle pensioneres næste år. Gæster, der havde booket krydstogt med Explorer-skibet, får deres rejse overført til Endeavour.

Relaterede artikler:

1,8 millioner kroner for globalt krydstogt i 136 dage

Rejsebureau måtte leje fly efter aflyste SAS-afgange

Vil være blandt største danske krydstogt-sælgere