Næsten alle havne i Østersøregionen er lukkede for krydstogtskibe. Men Sverige og Estland giver nu mulighed for at MSC Seaview fra juli kan sejle krydstogter ud af Kiel til Sverige og Estland. PR-foto fra MSC Cruises.

Krydstogtskibe må sejle udenom Danmark

Italienske MSC Cruises genoptager fra juli med start i Tyskland sejladser i Østersøen. Men restriktioner i de fleste lande betyder, at krydstogtrederiet heller ikke kommer til København.

Fra starten af juli og efter planen frem til september begynder det italienske rederi MSC Cruises at sende skibet MSC Seaview på krydstogter med syv nætter til Østersøen. Krydstogtet starter og slutter i Kiel og besøger undervejs kun Sverige og den estiske hovedstad, Tallinn.

De nuværende danske regler gør, at der ikke bliver anløb i for eksempel Københavns Havn. Men det samme er tilfældet i hovedparten af de øvrige havne ved Østersøen. Derfor har MSC Cruises også måtte aflyse planlagte krydstogter til blandt andet København med MSC Musica og MSC Seaview.

Krydstogterne fra Kiel til Sverige og Estland bliver MSC Seaviews premiere i Norden, hvor skibet under sine planlagte krydstogter vil besøge Visby, hovedbyen på Sveriges største ø, Gotland, samt Nynashamn, der fungerer som krydstogthavn for Stockholm, samt Tallinn.

MSC Seaview har plads til 4-5.000 passagerer, afhængig af, hvor mange gæster der er i kahytterne. Skibet har en besætning på cirka 1.500.

Masser af fokus på coronasikkerhed
MSC Seaview accepterer blandt andet gæster i alle aldre fra Schengen-landene. Gianni Onorato, koncernchef for MSC Cruises, siger i en pressemeddelelse: ”At kunne gå i land under et krydstogt er en integreret del af rejsen. Det er nu muligt i Sverige og Estland takket være den stigende opblødning i kravene fra sundhedsmyndighederne, hvilket gradvist åbner flere havne.”

MSC Seaview vil følge MSC Cruises’ gældende retningslinjer for sundhed og sikkerhed under krydstogterne. Disse indebærer blandt andet test af passagerer før krydstogtet, under krydstogtet, social afstand, brug af mundbind i skibets offentlige områder og særligt godkendte udflugter under anløb i havnene.

MSC Cruises vil udvide havneanløbene i forbindelse med krydstogterne, hvis flere havne åbnes for krydstogtskibe i perioden, hvor MSC Seaview sejler i Østersøregionen, oplyser rederiet.

MSC har allerede flere skibe i drift. MSC Grandiosa og MSC Seaside sejler i denne tid krydstogter i den vestlige del af Middelhavet. MSC Virtuosa, det nyeste skib i flåden hos MSC Cruises, begynder snart krydstogter omkring de engelske øer. Tre andre MSC-skibe Orchestra, Splendida og Magnifica, starter inden længe krydstogter i den østlige del af Middelhavet.

Relaterede artikler:

17 krydstogtrederier gør klar til genstart

Erfaren turismeprofil i spidsen for krydstogtnetværk

Tvivler på krydstogtskibe i danske havne i år