Krydstogtskibenes program slået i stykker af Sandy

Havnene i New York har været lukket, og Brooklyn Port er fortsat lukket op til weekenden, hvilket betyder at flere skibe er blevet ude på havet, mens andre er gået til Boston.

Krydstogtprogrammerne i den forløben uge til og fra New York er totalt gået i opløsning. Sådan at forstå, at passagererne er ankommet til andre havne, hvor de er blevet tilbudt at stå af. Nogle er blevet på havet to dage ekstra, mens nye passager forgæves har spejdet efter deres bestilte krydstogt, mens vandmasserne i New York bare er steget omkring dem.

Det er ikke så mange rederier, som i denne tid har planlagte anløb og afgange fra de to store havne i New York. Men på grund af orkanen Sandy og skaderne i New York er de pågældende rystet godt og grundigt rundt i programmerne.

Passagerer, som skulle have været om bord på på Norwegian Gem i mandags, opfordres simpelthen  til at søge oplysninger direkte hos rederiet. 3.000 ombord på Caribbean Princess, som skulle have afsluttet deres tur i New Yorks Brooklyn terminal, er foreløbig endt i Boston og er tilbudt af stå af der og flyve hjem.

Brooklyn havn er lukket i hvert fald til i morgen og måske længere. Princess Cruise Line håber på en åbning fredag, men det kommer an på US Coast Guard og en melding om sikkerhed.

Luksusskibet Crystal Symphony sejler med 940 passagerer til Charleston, men skulle være ankommet til New York i går. I dag ventes ankomst til Charleston, og passagerene tilbydes at stå af og rejse hjem.

Chrystal Symphony skulle have afsejlet til Californien fra New York i dag, men afgår i stedet fra Charleston. Norwegian meddeler, at man vil hjælpe passagererne med at komme hjem fra Boston med nye reservationer og flybilletter.

De gennemgående meddelelser fra rederierne er, at man vil yde kompensation for de mistede dage på et krydstogt, men ikke noget om, hvor langt man går med andre tilbud som erstatning for et mistet krydstogtprogram.