Kulturrejser Europa køber Check Point Travel i Århus

Om baggrunden for købet siger direktør Kurt Kvorning fra Kulturrejser Europa:

”Der er opstået mulighed for at udvide vores aktiviteter indenfor de produkttyper, vi beskæftiger os, rejser med dansk rejseleder. Vi har stor efterspørgsel på kulturrejser med dansk rejseleder på det jyske marked, og et ønske om at komme i nærmere kontakt med vores jyske gæster. Vores målsætning er at øge kendskabet til Check Point Travels produkter, ligesom de erfaringer vi har i Kulturrejser Europa kan bruges til oversøiske destinationer. Derfor vil Check Point Travel også forsat være en del af gadebilledet i Århus.”

 

Check Point Travel har dygtige og erfarne medarbejdere, jeg glæder mig til samarbejdet med de nye kollegaer samt igen at drive rejsebureau i Århus,” siger Kurt Kvorning.

 

Kurt Kvorning har tidligere været medejer af daværende århusianske Hannibal Travel Group, der i 2003 år købte Marco Polo Tours.

 

Om baggrunden for at sælge Check Point Travel siger adm. direktør i DTF Group, Henrik Jørgensen: ”Vi fik Check Point Travel med i en handel, hvor vi også købte Nemrejse.dk, en online portal der sælger bl.a. flybilletter og det var egentlig den del af forretningen vi var mest interesseret i, fordi den passer i vores fremtidige onlinestrategi. Vi har været i en søgeproces for at finde en god køber til Check Point Travel og har vi har fundet i Kulturrejser Europa.”

 

DTF Group består af flere rejseforretninger og har eksisteret siden 1991, hvor det blev grundlagt i Hjørring. DTF Travel er specialist i kør selv rejser og weekendophold på 3 og 4 stjernehoteller i Europa.

 

Euro Travel fra København består af Kulturrejser Europa som er specialist i rejser med dansk rejseleder, samt PortugalBureauet, der arrangere rejser til Portugal, herunder Azorerne og Madeira.

I maj i år forlod Kim Snejbjerg Jensen direktørstolen i Check Point Travel efter blot på posten. En række ansatte forlod Check Point Travel under Kim Snejbjergs ledelse, bureauet har nu 13 ansatte – 22 færre end da DTF købte det i 2007. En årdag til de færre medarbejdere nu er også, at NemRejse i år er blevet flyttet fra Århus til Hjørring – dog med færre ansatte til følge.
 
Med en omsætning sidste år på over 160 mio. kr. var Check Point landets syvende største rejsebureau på oversøiske ferierejser.
 
DTF-koncernen tæller udover Check Point, også Best Travel i Aalborg samt FeriDe i München. Mens gruppen for et år siden havde 170 ansatte, er tallet i dag 150. DTF forventer i år en koncernomsætning på lidt over en halv milliard kr.

Skrevet af Redaktionen