Landskamp giver ekstra flyvninger til København

Irske Aer Lingus har ikke mere ruteflyvning mellem Dublin og København – men fredag og lørdag i denne uge er det tilbage med særflyvninger i forbindelse med fodboldlandskampen.

TURISME: Lørdagens playoff-fodboldlandskamp mod Irland i København giver mindst syv ekstraordinære flyvninger fra Dublin til Københavns Lufthavn. Men kun få til returopgøret i Dublin tirsdag i næste uge.

På lørdag spiller det danske fodboldlandshold den første af to playoff-kampe mod Irland – der er returkamp i Dublin tirsdag i næste uge. Begge kampe begynder klokken 20.45 – den samlede vinder af de to kampe kvalificerer sig til næste års VM-slutrunde i Rusland.

Københavns Lufthavns pressechef, Kasper Hyllested, oplyser til standby.dk, at der i forbindelse med lørdagens landskamp i Telia Parken er anmeldt syv ‘ekstraordinære flyvninger’ fra Dublin til København.

På fredag kommer fortroppen, blandt andet det irske landshold. Det ankommer med et af to ekstraordinære fly fra Dublin til Københavns Lufthavn, blandt andet en Aer Lingus Airbus A320. De fem andre fly lander lørdag i København og flyver tilbage omkring midnat lørdag.

I alt har irske Aer Lingus tre flyvninger fra Dublin til København i forbindelse med landskampen, mens polske EnterAir har to flyvninger, ligesom der er en med henholdsvis slovakiske AirExplore og tyske Germania. Samlet har disse ekstraordinære flyvninger plads til 1.239 passagerer, oplyser Københavns Lufthavn.

1.900 billetter til de irske fans
Rasmus Willeberg, billetansvarlig hos Dansk Boldspil- Union, siger til standby.dk, at der er afsat 1.900 billetter i Parken til de irske fodboldfans. Her følger DBU gældende regler fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, om, at det gæstende hold skal have fem procent af pladserne på stadion. Fordi det irske nationalstadion i Dublin, Aviva Stadium, har kapacitet til knap 52.000 siddende publikummer, har DBU 2.500 billetter til returkampen 14. november.

Der er udsolgt til kampen i Parken, der har kapacitet til 37.000 tilskuere.

Selv om der ‘kun’ kommer 1.239 med de syv særflyvninger fra Dublin til København, kan mange andre irske fodboldfans finde vej til København via blandt andet SAS og Norwegians direkte ruter mellem Dublin og København – eller ved at flyve med mellemlanding.

Svært at gætte på flere irske overnatninger
Hotelbranchens arbejdsgiverforening, Horesta, har ikke noget bud på, hvor mange ekstra irske overnatninger i København, lørdagens landskamp vil give. I november sidste år var der 3.665 irske overnatninger i København.

Men, siger Philip Brønnum Olesen, kommunikationsrådgiver i Horesta til standby.dk: ”Hvis vi kigger på de to seneste rigtigt vigtige fodboldlandskampe i København, så spillede Danmark i oktober 2015 på hjemmebane mod Portugal. Her blev det til 900 flere portugisiske overnatninger i måneden sammenlignet med 2014 og en smule flere end i året efter. I alt 4.256, næsten 1.000 flere end samme måned i 2014. I oktober 2016 var der 4.085 portugisiske overnatninger.

Og i november 2015 spillede det danske fodboldlandshold hjemme mod Sverige, men i denne måned havde vi færre svenske overnatninger (på tværs af alle overnatningsformer) end både året før og året efter. Omvendt havde mange svenske fans selvfølgelig også muligheden for at tage hjem igen samme dag,” oplyser Philip Brønnum Olesen.