Laser mod fly på vej til CPH

Begivenheden blev straks meldt til politiet, der tager sagen meget alvorligt og katalogiserer den som et forsøg på flysabotage, skriver politiken.dk.

Angrebet efterforskes nu af svensk politi, fortæller Calle Persson fra Skånepolisen til Dagens Nyheter, fordi lysstrålen ramte den schweiziske Airbus A321 da den befandt sig mellem Malmö og Barsebäck. Piloterne kunne berette, at de så gerningsmændene rette laserstrålen mod dem fra en mark klokken 19.11, da flyet lå i 1200 meters højde.

De grønne lasere er forbudte i Sverige, hvis de har en styrke over 5 mW, men det har ikke forhindret flere laserforstyrrelser af trafikken gennem de senere år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.