Stena Line har to færgeruter mellem Jylland og den svenske vestkyst. Arkivpressefoto: Stena Line.

Lav svensk kronekurs øger antal danske passagerer

Færgerederiet Stena Line, der også har to ruter mellem Danmark og Sverige, ser frem mod foråret, hvor rederiet har fortsat stigning i bookinger på Frederikshavn-Gøteborg og Grenå-Halmstad.

Vinterugerne var travle på Stena Lines færgeruter mellem Jylland og Sverige, hvor især færgerne, der sejlede mellem Frederikshavn og Gøteborg kunne mærke, at danskerne holdt vinterferie. I vinterferieugerne havde Stena Line sammenlignet med sidste år en stigning på 30 procent i antallet af bookinger på de to ruter Frederikshavn-Gøteborg og Grenå-Halmstad.

Det skriver det svenske rederi i en pressemeddelelse.

Nu kigger færgerederiet frem mod forårets helligdage og forlængede weekender. Allerede nu melder Stena Line om en stigning på fire procent i antallet af bookinger for foråret på sine to færgeruter over Kattegat.

”Det er meget positivt, at vi kan se forsat stor interesse for rejser over Kattegat blandt danskerne. I den nuværende økonomiske situation kigger forbrugerne mod de steder, hvor man kan få meget for pengene, og her er vores færgeruter en vigtig transportkorridor mellem det vestlige Danmark og Sverige,” siger Ulf Staaff, kommerciel chef for rejser hos Stena Line.

Historisk lav kurs på svensk krone
Kursen på den svenske krone er lige nu historisk lav, og det betyder, at man som dansk gæst i Sverige kan få meget værdi for pengene, oplyser Stena Line.

En tur over Kattegat giver danskerne adgang til kystbyen Halmstad og ikke mindst Sveriges næststørste største by, Gøteborg, der byder på shopping, Nordens største forlystelsespark, Liseberg, og byens 400-årsjubilæum til sommer, hedder det.

Stena Line sejler med færgerne Stena Danica, Stena Jutlandica og Stena Vinga fra Frederikshavn til Gøteborg på cirka tre en halv time, mens færgen Stena Nautica sejler mellem Grenå og Halmstad på små fem timer. Alle færgerne har restaurant og butikker samt naturligvis mulighed for at medbringe bil og cykel.

Ifølge egne oplysninger er familieejede Stena Line et af Europas førende færgerederier med 39 fartøjer og 18 færgeruter i Nordeuropa. Stena Line er en del af Stena AB-koncernen med 15.700 ansatte og en årlig omsætning på cirka 37 milliarder svenske kroner. I Danmark ejer Stena Line blandt andet rejsebureauet Best Travel.

 

Relaterede artikler:

Sverige forventer sommer-turistboom

15.000 passagerer rammes af nedlagt færgerute

Norge vil tiltrække turister med sin lave kronekurs