Lavere overskud hos easyJet

Lavprisselskabets resultat før skat i regnskabsåret, der sluttede 30. september, faldt med 17% til £408 millioner – 3,4 milliarder kroner – i et ’vanskeligt år’ for luftfartsbranchen med lukning af både Monarch og airberlin.

Overskuddet blev negativt påvirket af valutaudsving, som har kostet selskabet £101 millioner. Tallet faldt fra

£494 millioner i de foregående 12 måneder selv om easyJets passagertal steg 9,7% til 80,2 millioner og en forbedret load factor på 92.6%.

Den samlede omsætning steg med 8,1% til over £5 milliarder, selv om prisen pr sæde var stort set uændret med £58,23, mens gebyrerne steg med 17,8% til £986 millioner.

Antallet af Business passagerer steg med 3,6% og udgør nu 16% af flyselskabets kundebase selv om en betydelig del af den øgede kapacitet blev benyttet til leisure ruter.

Afgående CEO Carolyn McCall: “easyJet klarede sig solidt gennem et vanskeligt år for branchen og rundede 80 millioner passagerer med vores hidtil højeste årlige load factor på 92,6%, mens kapaciteten steg med 8,5% og omsætningen med over 8,1% ttil mere end £5 milliarder.

Kapaciteten vil stige med ca 6% i indeværende regnskabsår når man ser bort fra flyene, der er overtaget fra airberlin i den 40 millioner Euro-handel, som omfattede det tyske selskabs operationer fra Berlin Tegel lufthavnen.

Flyselskabet er ifølge topchefen godt forberedt på Brexit efter at have fået Air Operator Certificate og operatørlicens i Østrig. easyJet Europe vil operere mere end 10 fly ved udgangen af 2017 og er i fuld gang med omregistrering af endnu flere fly i det kommende år.

easyJet regner med el-drevne fly om 10 år

EasyJet klar med EU-base efter Brexit

Norwegian og easyJet i samarbejde