Lavere overskud hos easyJet

Lavprisselskabets resultat før skat i regnskabsåret, der sluttede 30. september, faldt med 17% til £408 millioner – 3,4 milliarder kroner – i et ’vanskeligt år’ for luftfartsbranchen med lukning af både Monarch og airberlin.

Overskuddet blev negativt påvirket af valutaudsving, som har kostet selskabet £101 millioner. Tallet faldt fra

£494 millioner i de foregående 12 måneder selv om easyJets passagertal steg 9,7% til 80,2 millioner og en forbedret load factor på 92.6%.

Den samlede omsætning steg med 8,1% til over £5 milliarder, selv om prisen pr sæde var stort set uændret med £58,23, mens gebyrerne steg med 17,8% til £986 millioner.

Antallet af Business passagerer steg med 3,6% og udgør nu 16% af flyselskabets kundebase selv om en betydelig del af den øgede kapacitet blev benyttet til leisure ruter.

Afgående CEO Carolyn McCall: “easyJet klarede sig solidt gennem et vanskeligt år for branchen og rundede 80 millioner passagerer med vores hidtil højeste årlige load factor på 92,6%, mens kapaciteten steg med 8,5% og omsætningen med over 8,1% ttil mere end £5 milliarder.

Kapaciteten vil stige med ca 6% i indeværende regnskabsår når man ser bort fra flyene, der er overtaget fra airberlin i den 40 millioner Euro-handel, som omfattede det tyske selskabs operationer fra Berlin Tegel lufthavnen.

Flyselskabet er ifølge topchefen godt forberedt på Brexit efter at have fået Air Operator Certificate og operatørlicens i Østrig. easyJet Europe vil operere mere end 10 fly ved udgangen af 2017 og er i fuld gang med omregistrering af endnu flere fly i det kommende år.

easyJet regner med el-drevne fly om 10 år

EasyJet klar med EU-base efter Brexit

Norwegian og easyJet i samarbejde

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.