Lavprisruter trækker turister til Danmark

ryanair bagageSærligt Ryanair er en magnet for turismen, som skaber ekstra omsætning for adskillige millioner kroner, skriver Jyllands-Posten.

I første kvartal er antallet af udlændinge på besøg med fly til Københavns Lufthavn, steget med over 27% –  en vækstrate, der ikke er set i flere år, og det kan særligt forklares med billigere flyruter, lyder det fra Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne A/S.

”Danmark er rykket op på listen over interessante rejsemål i takt med, at vi får åbnet nye flyruter”, siger han til Jyllands-Posten. Det er først og fremmest nye ruter med lavprisselskaber som Ryanair, easyJet, Norwegian og Wizz Air, som appellerer til udlændingene.

Ifølge Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne, skyldes det, at selskaberne har fokus på at hente passagerer i begge ender af ruten, mens for eksempel SAS ofte fokuserer på at tilfredsstille skandinaviske kunder.

Boomet mærkes også hos hoteller, restauranter, butikker og seværdigheder, viser tal fra Wonderful Copenhagen, og Dorte Krak, der er adm. direktør i Arp-Hansen Hotel Group, bekræfter tendensen. Blandt andet er britiske, italienske og især amerikanske overnatninger blevet flere: ”Tilgængelighed er helt afgørende. København og Danmark kan have nok så meget at byde på, men turisterne skal kunne komme nemt og billigt hertil”, siger hun til avisen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.