“Lavpristerminal er ikke fiasko”

Ole Wieth Christensen.

Ruteudviklingsdirektør Ole Wieth Christensen.

LUFTHAVNE: Selv om kun Easyjet bruger Københavns Lufthavns lavpristerminal CPH GO er den en succes, mener lufthavnen – terminalen har 6 pct. af trafikken.

”CPH Go er ingen fiasko, seks procent af vores passagerer bruger den,” siger Københavns Lufthavns ruteudviklingsdirektør, Ole Wieth Christensen. Efter SAS og Norwegian er Easyjet største flyselskab i Københavns Lufthavn.

Ole Wieth Christensen tilføjer, at Københavns Lufthavn ikke konkurrerer med lufthavnene i Oslo og Stockholm, men lufthavnene i Amsterdam, Berlin, Bruxelles og Zürich, skriver Flygtorget.se

Københavns Lufthavn sagde for nylig øv, da Cathay Pacific indsatte femte daglige afgang mellem Hong Kong og London Heathrow – frem for f.eks. at åbne på København. ”Det var en skuffelse. Hong Kong er en af de destinationer, vi ikke har i København og som står højt på vores ønskeseddel. Men der er mindre risiko ved at øge på Heathrow,” siger Ole Wieth Christensen.

90 pct. af passagererne i Københavns Lufthavn rejser på udenrigsruter, mens Oslo og Stockholm har ca. halvdelen af sine rejsende på indenrigsruter i Norge og Sverige.

Ifølge Københavns Lufthavn har lufthavnen 140 ruter, 110 i Europa, 24 oversøiske og seks indenrigs. Oslo har 119 ruter, 87 i Europa, 6 oversøiske og 26 indenrigs, mens Stockholm har 101 ruter, 71 i Europa, 11 oversøiske og 19 indenrigs.

”17  procent af vores rejsende er fra Sydsverige,” siger Ole Wieth Christensen og tilføjer, at Københavns Lufthavn har stigende konkurrence fra bl.a. KLM, der nu har 11 ruter til Skandinavien, herunder til Billund og Aalborg. SAS er fortsat størst med ca. 40 pct. af de rejsende fra Kastrup.

På ønskesedlen over nye langruter fra Københavns Lufthavn er ud over Norwegians kommende ruter til

JFK-New York og Los Angeles også Boston, Delhi, Manila, Johannesburg, Mumbai og Ho Chi Minh City.