Leasingfirma starter rent A380 flyselskab

Airbus A380 kan være blevet så upopulær, at det netop kan få en ny chance for at overleve, efter det irske leasingselskab Amedeo, nu vil etablere sit eget flyselskab for at give A380 mere luft under vingerne.

Amedeo har ikke været i stand til at finde leasingkunder til selskabets foreløbigt otte A380 og de yderligere 20, som selskabet har bestilt hos Airbus.

Derfor vil virksomheden nu etablere sit eget flyselskab, som skal udbyde A380 som wet lease, hvor det nye flyselskab stiller fly, kabinepersonale og piloter til rådighed for andre virksomheder, der kan fungere som rejse-mæglere. Her tænker Amedeo for eksempel på virksomheder som Airbnb.

Amedeos CEO Mark Lapidus bekræfter i Financial Times planerne om at ansøge om operatør certifikat i 2018.

Airbus præsenterer A380plus

Første japanske kunde til A380

Iran køber otte Airbus A380

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.