Christian Woller har været administrerende direktør for Legoland Billund siden 2005.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Da Legoland åbnede i 1968 var attraktionen på 40.000 kvadratmeter – efter flere udvidelser fylder den nu 140.000 kvadratmeter. ”Men nu har vi heller ikke megen mere plads. Den udvidelse, vi får i år i parken med blandt andet en ny rutsjebane, har vi taget ved at inddrage plads fra backstage-området. Vi har siden 2012 forøget publikumsområdet i parken med 15.000 kvadratmeter. Skal vi udvide mere skal vi inddrage nogle af de nuværende parkeringspladser, hvilket vil give andre problemer,” siger direktør for Legoland siden 2005, Christian Woller, til standby.dk

De endelige tal for sidste år er endnu ikke klar, men i 2016 havde Tivoli 4,6 millioner besøgende fulgt af Dyrehavsbakken nord for København med 2,5 millioner, mens Legoland i Billund i flere år har stået noteret for 1,7 millioner årlige gæster.

Legoland i Billund er en del af Merlin Entertainments, der ved seneste fintælling ejede 111 attraktioner, 12 hoteller og fire feriebyer i 23 lande på fire kontinenter. Merlin oplyser ikke besøgstal for sine enkelte forlystelsesparker, men tallet for Legoland i Billund menes at have kurs mod på to millioner gæster om året.

Der er i dag otte Legolande verden over, sidste år åbnede det seneste, i Japan, og i 2020 forventes endnu et Legoland, denne gang ved New York.

Halvdelen af gæsterne er fra udlandet
Legoland åbner traditionen tro weekenden før Påske, dermed løber sæsonen i Billund i år fra 24. marts til sidst i oktober.

Halvdelen af Legoland Billunds gæster er danskere, mens de andre store besøgsgrupper kommer fra Tyskland, Sverige, Norge og Holland. ”Gennem en sæson har vi typisk gæster fra omkring 80 lande verden over,” siger Christian Woller, der gennem sæsonen har 1.500 medarbejdere i Legoland – resten af året er der cirka 250, primært på Hotel Legoland.

Store forventninger – også i Billund
Legoland-direktøren har store forventninger til jubilæumssæsonen. Der kommer blandt andet en udvidelse af området Legoredo Town på 2.500 kvadratmeter med for eksempel en ny rutsjebane, Flyvende Ørn, til børnene ligesom den sejlende attraktion Lego Canoe har fået en større istandsættelse og optimering. I alt har Legoland i Billund 50 forlystelser, her i medregnes for eksempel legepladser – antallet af egentlige kørende forlystelser er omkring 30.

Danmarks tredjestørste turistattraktion omsatte sidste år for 700 millioner kroner, for fem år siden var tallet 550 millioner kroner, oplyser Christian Woller.

3. største hotel uden for København
Når Legolands nye Slotshotel er færdigt i foråret 2019 med 142 værelser bliver det sammen med sin nabo, Hotel Legoland, der har 233 værelser, det tredjestørste hotel i Danmark uden for København. Samlet har de to Legoland-hoteller dermed 365 værelser. Det rækker til tredjepladsen, der i dag indehaves af Wakeup-hotellet i Aarhus med 315 værelser.

Investeringen på 200 millioner kroner i Slotshotellet er i øvrigt Legoland Billunds største til dato.

Relaterede artikler:

Tivoli topper igen danske attraktioner

Chefrokade i Legoland

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Legolands ejere hårdt ramt