Der er endnu et Legoland på vej – denne gang i Sydkorea. Illustration via Merlin Entertainments.

Legoland til Sydkorea

Merlin Entertainments, der blandt andet ejer Legoland-konceptet, fortsætter med at opføre nye Legolande. I 2022 kommer endnu et Legoland, denne gang i Sydkorea.

Der er stadig danske interesser i Legoland-konceptet, som den danske legetøjsgigant Lego i 2005 solgte til Merlin Entertainments, en af verdens største ejere og operatører af forlystelsesparker.

Lego-familien, Kirk Kristiansen, ejer gennem investeringsselskabet Kirkbi 29,8 procent af Merlin Entertainments, skriver Ritzau.

Der er foreløbig otte Legoland-parker verden over – den originale i Billund, en i Storbritannien, en i Tyskland, to i USA, en i Malaysia, en i Dubai og den nyeste i Japan, der åbnede i april i 2017.

Der kommer i 2020 et Legoland ved New York – og nu vil Merlin også åbne et Legoland tæt på Sydkoreas hovedstad, Seoul, oplyser Merlin Entertainments.

Legoland Korea skal opføres i Chuncheon-regionen, en times kørsel fra Seoul og under to timers kørsel fra cirka 25 millioner sydkoreanere. Det sydkoreanske Legoland får blandt andet også et hotel.

Merlin vil sammen med myndighederne i regionen for det nye Legoland bruge et milliardbeløb på at opføre det kommende Legoland. Sydkorea er ifølge Merlin det tredjestørste marked for Lego i Asien, kun overgået af Japan og Kina.

120 attraktioner i 25 lande
Merlin Entertainments driver foreløbig 120 attraktioner, 18 hoteller og seks feriebyer i 25 lande på fire kontinenter.

Alene i år forventer Merlin-attraktionerne at tiltrække omkring 65 millioner besøgende, her af kommer mere end hver fjerde til de foreløbig otte eksisterende Legolande.

Udover Legoland er voksmuseerne med Madame Tussaud’s det mest kendte varemærke indenfor Merlin Entertainments.

Selve Legoland i Billund, det første af sin art, er Danmarks tredjestørste turistattraktion med en årlig omsætning på over 700 millioner kroner og skønsmæssigt 1,7 millioner årlige gæster.

Relaterede artikler:

Legoland klar til 50 års jubilæum

Chefrokade i Legoland

Lille fremgang for Danmarks 50 største attraktioner