Ligeret i sikkerhedskontrollen

1
Ejvind Olesen.
Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Hvis kvindelige passagerer skal finde sig i nærgående undersøgelser, skal de også have lov til at tale hårdt til den, der undersøger uden at blive nægtet adgang til deres fly.- I øvrigt har jeg også været udsat for en form for sexchikane i Københavns Lufthavn.

Af Ejvind Olesen

”Godmorgen,” sagde den kvindelige, smilende og godt udseende sikkersvagt til mig den årle morgen, da jeg skulle med flyet til Stockholm. Jeg havde i højre bukselomme et ikke alt for pænt sammenlagt lommetørklæde, som bulede ud.

Hun så på mig og spurgte: ”Er det dit lommetørklæde, eller er du bare begejstret for at se mig?”. Jeg blev lidt overrasket og vidste ikke om jeg skulle blive sur eller måske smigret! Jeg valgte det sidste – og viste hende lommetørklædet.

Hvis jeg nu havde valgt en anden attitude, som ”Hold kæft kone” var jeg sikkert blevet anholdt for uhøflig optræden.

”Don’t be rude”, vi kender skiltene fra amerikanske lufthavne. Hvis vi ikke tier stille, lader være med at brokke os og pænt parere ordre, risikerer vi at miste vores flyforbindelse uden rettigheder af nogen art.

Da jeg en anden gang skulle igennem, også i København, havde jeg i en let jakke – som jeg ikke behøvede at tage af – i brystlommen et visitkort.

”Det skal op på båndet lød det hvast,” også fra en kvindelige sikkerhedsvagt .

”Det kan jeg godt forstå, det er også meget farligt, ” svarede jeg. Hvis blikke kunne dræbe så…, men jeg slap igennem.

Når alt det er sagt, så er Københavns Lufthavns sikkerhedspersonale generelt flinkere, dygtigere til sprog og i det hele taget bedre uddannet end i mange andre lufthavne rundt om i verden. Det er også et betydeligt bedre lønnet job end for eksempel i USA’s lufthavne.

Og sikkerhedstjenestens ledelse ved, at hvis der pludselig kommer en kvindelig passager, som slipper igennem at blive grundigt undersøgt, også omkring bh`en, og den pågældende er en testperson fra EU, så bliver der straks sat spørgsmålstegn ved lufthavens internationale sikkerhedsniveau.

Nu løses det med nye scannere. Måske får vi som passagerer en lille tillægsgevinst. Det er nemlig ikke et krav fra Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn, at vi skal tage livremmen af. Det er en regel skabt for at undgå rygskader hos personalet, når spændet i livremmen gør udslag gennem ”porten” og den pågældende skal manuelt undersøges med håndsøger.

Lad mig slutte med endnu en gang at takke for, at vi ikke skal tage skoene af. Det skal vi i rigtig mange andre lufthavne.

God weekend.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Ligeret i sikkerhedskontrollen"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Den kvindelige security-medarbejder behøvede slet ikke at undersøge Ejvind Olesen, idet hun – hvis historien er sand – må have haft røntgensyn og derfor kunnet se lommetørklædet i hans bukser…

wpDiscuz