Lille charterbureau køber Tyrkiet Ekspertens database

Adm. direktør for Sunweb Rejser i Danmark, Lasse Dupont.

Adm. direktør for Sunweb Rejser i Danmark, Lasse Dupont.

CHARTERREJSER: Nærmest ukendte Sunweb Rejser har for et ikke oplyst beløb købt krakkede Tyrkiet Ekspertens kundedatabase og ansat fem af de ansatte. Sunweb forventer med købet at fordoble passagertal næste år.

Hollandsk-ejede Sunweb Rejser er relativ ny på det danske chartermarked. Det gjorde sin entre, da det sidste år købte danske FBC Leisure, herunder Ecart Skirejser og Ferieboligcentret. Selskabet residerer i de lokaler på Lyngbyvej i København, FBC Leisure sad i.

”Sunweb har hovedkontor i Rotterdam og har også rejsebureauer i Belgien, Frankrig og Tyskland – på årsbasis har koncernen ca. en mio. rejsende. Vi ser et stort potentiale på det danske marked,” siger Sunwebs adm. direktør i Danmark, Lasse Dupont, til standby.dk – han var tidligere ansat i FBC.

Han ønsker ikke at oplyse prisen for Tyrkiet Ekspertens kundedatabase, men understreger, at Sunweb ikke har købt navnet ”Tyrkiet Eksperten.” Til gengæld har man foreløbig ansat fem af bureauets medarbejdere.

Sunweb er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening, oplyser Lasse Dupont, men ikke af charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark). Med sine 22.000 chartergæster i år ville Sunweb have været 7. største RID-medlem, foran bl.a. Folkeferie.dk

Sunweb sender sine gæster af sted med det tyrkiske flyselskab Pegasus, men har også charterflyvninger med Norwegian og SAS, siger den danske direktør.

Ud over Tyrkiet har Sunweb også chartergæster i Grækenland, Spanien og Bulgarien, ligesom selskabet i vintersæsonen har skirejser til Frankrig og Østrig.

”Vi viderefører den sunde del af Tyrkiet Ekspertens forretning. Vi har haft god dialog med advokat Ole Borch, kurator i boet efter Tyrkiet Ekspertens kollaps,” siger Lasse Dupont.

Han forventer at adgangen til Tyrkiet Ekspertens kundedatabase næste år vil bringe Sunweb op på yderligere 20-25.000 gæster. Dermed ville Sunweb, hvis det havde været medlem af RID, med ca. 45.000 gæster være Danmarks 6. største charterbureau.

”Vi synes generelt, at det er alt for dyrt at rejse. Med tabet af Tyrkiet Eksperten så det ud til, at ferien kunne blive endnu dyrere næste år. Vi tilrettelægger nu et stort og bredt Tyrkiet-program fra marts fra København, Billund og Aalborg,” siger Lasse Dupont og tilføjer.

”Kunder, der havde bestilt rejse hos Tyrkiet Eksperten med afrejse fra marts og frem, får snart tilbud fra os om erstatningsrejse, som de kan takke ja eller nej til.”

I øvrigt hedder Sunweb Rejser i Danmark officielt Sundio Scandinavia,” oplyser rejsebrancheanalytiker Ole Egholm til standby.dk og tilføjer:

”Jeg kan ikke forestille mig, at Tyrkiet Ekspertens kundekartotek har været særligt meget værd, men nu er der da grund til at holde ekstra øje med Sunweb.”

Knap 2.000 gæster var på ferie med Tyrkiet Eksperten, da charterbureauet krakkede forrige uge.

Sidste år solgte RID’s 13 medlemmer 986.306 charterrejser – samlet har de ca. 85 pct. af det danske chartermarked.