Lille spejl på væggen der – hvem er størst i verden her?

Star Tour er ifølge egne beregninger nu den største danske udbyder af ferierejser med charterfly, idet 240.000 danskere valgte at rejse på ferie med Star Tour i perioden (1.okt. i fjor til 30. sept. i år), skrev Star Tours adm. direktør Birthe Madsen forleden i en pressemeddelelse.

I går kom der svar på tiltale fra Spies Rejser. Informationschef Torben Andersen fastlog: ”Fakta er, at Spies Rejser havde 270.000 gæster i seneste regnskabsår, heraf ca. 30.000 med rutefly. De tal indgår også i RiD’s tal. Her har Star Tour kun ganske få gæster.”

Der har altid været kamp om førstepladsen i de senere år mellem de to, men her er i hvert fald en forklaring på, at de begge har ret, for rejser med rutefly kan selvfølgeligt også være ferierejser. Men charterrejser er det jo ikke.

Debatten kunne godt køre videre med den kendsgerning, at Spies tjener flest penge, nemlig 158 mio. kr. mod Star Tours 66 mio. kr. Men vi nøjes med at fastslå det – ud fra de to store rejsearrangørers egne oplysninger i denne uge.