LOT, Finnair og KLM åbner flest nye ruter

LUFTFART: Ryanair topper i Europa med åbning af nye ruter, men når det gælder ruteåbninger fra full service-flyselskaber er billedet et andet. København er lige akkurat SAS’ største lufthavn, viser ny undersøgelse.

Ryanair har i forhold til sidste år åbnet 193 nye ruter og er dermed førende i Europa. Men hjemmesiden anna.aero har også kigget på, hvor mange ruter de såkaldte full service-selskaber/ rutenetværksselskaber har åbnet i forbindelse med starten af dette års sommerperiode.

Forøgelsen af destinationer var i forhold til 2015: LOT Polish Airlines øgede med 28 nye ruter, Finnair 25, KLM 21, British Airways 19, Turkish Airlines 18, Brussels Airlines 12, Air France 10, mens Alitalia, Croatia Airlines, CSA Czech Airlines, Lufthansa og SAS alle har åbnet otte nye ruter.

Blandt Finnairs nye ruter var sidste år var åbningen på Billund.

Målt i direkte ruter har Turkish Airlines det største netværk blandt de nationale flyselskaber, skriver anna.aero

De fem full service selskaber med flest ruter fra deres hovedlufthavne er Turkish Airlines med 268, Lufthansa med 185, Air France 159, British Airways med 156 og KLM med 153.

Som nr. 14 på listen har SAS 87 ruter ud af Københavns Lufthavn, som nr. 16 har SAS 86 fra Stockholm og som nr. 20 har SAS 59 ruter ud af Oslo.