LOT vil have mere ud af Star Alliancen

LOT-Polish-Airlines-Dreamliner-i-Københavns-LufthavnLOT Polish Airlines er forkuseret på at høste flere fordele af sit 10-årige medlemskab af Star Alliancen.

CEO Sebastian Mikosz: “Min personlige fornemmelse er, at vi ikke er fuldt på niveau med vores alliancepartnere. Vi har et større ubrugt potentiale sammen med partnere som Air India eller Ethiopian Airlines”.
Han tilføjer, at alliancemodellen har ændret sig betydeligt gennem årene: “Efter en periode med høflige smil, er der kommet realiteter på bordene”.

“Hvis man er et mindre flyselskab bliver det et alvorligt spørgsmål, hvorfor nogle af de mest betydende alliancemedlemmer ikke vil codeshare med en på langruterne. Det gør, at det bliver en alliance bestående af konkurrenter, og for os er det en alvorlig udfordring.”

Han understreger, at det kan give god mening at arbejde sammen med selskaber, som ikke er med i Star Alliancen. ”Lige nu forhandler vi med Garuda og Japan Air Lines omkring cargo, og vi ser flere samarbejdsmuligheder og vil fortsætte med at udbygge dem”.