Luftbro til London giver priskrig

london taxiAllerede nu er det billigere at flyve fra København til London end at tage toget til fra hovedstaden til Aarhus og i de kommende måneder vil der komme endnu flere lavprisbilletter til salg til den britiske hovedstad.

I efteråret var der 145 afgange om ugen fra København til London, men både Ryanair og easyJet opruster, og fra november vil der ifølge beregninger fra Københavns Lufthavn være 187 flyvninger om ugen. Det betyder 7.500 ekstra sæder om ugen til London, skriver finans.dk.

”I gennemsnit vil priserne formentlig falde lige så meget, som kapaciteten øges, altså med næsten en tredjedel. Det vil især være SAS, British Airways og til dels Norwegian, som bliver tvunget til at sænke priserne”, siger Ole Stouby, adm. direktør i Travelmarket, som følger prisudviklingen.

Ryanair begyndte at flyve til London kort før sommerferien, og øger i efteråret til fire daglige afgange. easyJet fordobler til november fra to til fire daglige flyvninger til den britiske hovedstad. Begge flyver til Luton lufthavnen ca. 50 km nordvest for London; Easyjet har også rute fra London Gatwick til København og dermed i alt otte fly om dagen mellem London og København.

I uge 46 i november kan en returbillet til London med Ryanair købes for 283 kr. Den billigste billet hos easyJet koster 441 kr., mens SAS skal have 1.057 kr. for en returrejse. Hos det skandinaviske flyselskab er 23 kg bagage inkluderet i prisen, mens det koster ekstra at medbringe en kuffert hos lavprisselskaberne.

SAS har 39 ugentlige afgange til London, og indsætter i vinterprogrammet større fly, så selskabet har 6% flere billetter til salg.

”Konkurrencen bliver skærpet, men større fly betyder, at vi kan reducere omkostningerne pr. sæde. Samtidig flyver vi til Heathrow, som ligger tæt på London og har de bedste forbindelser til centrum”, siger Trine Kromann Mikkelsen, pressechef i SAS.

Heller ikke Norwegian har planer om at indskrænke: ”Vi er tilfredse med vores rute til London og har ingen aktuelle planer om at ændre på kapaciteten. Vi flyver til Gatwick, som er et vigtigt knudepunkt for os, og lufthavnen ligger godt i forhold til London”, siger Daniel Kirchhoff, informationschef i Norwegian.