Luftfartspokalen til Billund direktør

Prismodtager Kjeld Zacho Jørgensen og redaktør Andreas Krog.  (Foto Preben Pathuel)

Prismodtager Kjeld Zacho Jørgensen og redaktør Andreas Krog. (Foto Preben Pathuel)

POKALUDDELING: Luftfartspokalen blev første gang uddelt i 1948 af Danske Flyvejournalister, og i år var turen kommet til lufthavnsdirektøren, som i Billund Lufthavn nok har haft en del modgang i løbet af året, men aldrig har virket opgivende.

Det kan godt være, at Billunds passagertal falder næste år, men på det seneste er der kommet en hel del erstatninger for tabet af Ryanairs base. Ikke mindst British Airways start til sommer med direkte rute til Heathrow Lufthavn i London.

Undervejs har lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen taget det hele med godt humør omend han på et vist tidspunkt måtte ud og sige, at der kunne komme afskedigelser, men megen klynk har der ikke været. Måske fordi han er vant til mosten fra sin tid som adm. direktør i Region Syddanmark.

I hvert fald tildelte bestyrelsen med fungerende formand, redaktør Andreas Krog i spidsen, årets luftfartspokal til lufthavschefen under fortjent bifald ved årets julearrangement i Vilhelm Lauritzen Terminalen.

Foreningens formand Preben Kjær er trådt tilbage af private grunde, og hans efterfølger vælges på den kommende generalforsamling.

Det var 66. gang luftfartspokalen uddeles, og tredje gang den gik til den adm. direktør i Billund Lufthavn. H. E. Christensen modtog den i 1992 og Jørgen Krab Jørgensen i i 2008.

Blandt de tidligere modtager tilbage fra 1948 er: Statsminister H. C. Hansen, Kronprins Frederik, Simon Spies, Jan Carlzon, Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen, Bjarne Hansen, Martin Møller, Eilif Krogager og Gunnar Nu Hansen. Sidstnævnte var foreningens mangeårige formand.