Lufthansa og Easyjet tager hovedparten af Air Berlin

LUFTFART: Ifølge kreditorer i formentlig snart konkurslukkede Air Berlin snupper Lufthansa og Easyjet mest. Går Air Berlin konkurs kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Men ikke før en officiel konkurs – måske i oktober.

Lufthansa har ifølge flere medier budt 200 mio. euro for at overtage hele eller dele af Air Berlin – samt 100 mio. euro for at holde Oneworld-medlemmet Air Berlin flyvende, skriver den tyske avis Bild am Sonntag.

Air Berlin gik i kontrolleret betalingsstandsning sidste måned efter den største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi, droppede at dække milliardunderskud.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Air Berlin start- og landingstider i Düsseldorf som både Lufthansa og Easyjet ønsker – samt Air Berlins østrigske datterselskab, Niki.

Går Air Berlin konkurs kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Det sker via de to kr., der siden 2015 er betalt via ’nødfonden’, der nu er nu oppe på over 50 mio. kr. Der er dog en selvrisiko på 1.000 kr.

Men ’Nødfonden’ fra 2015, der giver to kroner i for hver afrejsende flypassager, ved flyselskabers konkurs, skal komme hjem via særlov for Danmark, for hvem kunden juridisk har handlet med, sagde adm. direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, for nylig til standby.dk

Berørte danske flypassagerer skal kontakte Rejsegarantifonden, der dog ikke kan gøre noget før Air Berlin erklæres konkurs.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.