Lufthansa og Easyjet tager hovedparten af Air Berlin

LUFTFART: Ifølge kreditorer i formentlig snart konkurslukkede Air Berlin snupper Lufthansa og Easyjet mest. Går Air Berlin konkurs kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Men ikke før en officiel konkurs – måske i oktober.

Lufthansa har ifølge flere medier budt 200 mio. euro for at overtage hele eller dele af Air Berlin – samt 100 mio. euro for at holde Oneworld-medlemmet Air Berlin flyvende, skriver den tyske avis Bild am Sonntag.

Air Berlin gik i kontrolleret betalingsstandsning sidste måned efter den største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi, droppede at dække milliardunderskud.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Air Berlin start- og landingstider i Düsseldorf som både Lufthansa og Easyjet ønsker – samt Air Berlins østrigske datterselskab, Niki.

Går Air Berlin konkurs kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Det sker via de to kr., der siden 2015 er betalt via ’nødfonden’, der nu er nu oppe på over 50 mio. kr. Der er dog en selvrisiko på 1.000 kr.

Men ’Nødfonden’ fra 2015, der giver to kroner i for hver afrejsende flypassager, ved flyselskabers konkurs, skal komme hjem via særlov for Danmark, for hvem kunden juridisk har handlet med, sagde adm. direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, for nylig til standby.dk

Berørte danske flypassagerer skal kontakte Rejsegarantifonden, der dog ikke kan gøre noget før Air Berlin erklæres konkurs.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.

DRF vil ikke fraråde flyselskaber

Sidst på måneden har Fogedretten i Københavns Byret for første gang en inkassosag i Københavns Lufthavn mod et flyselskab, spanske Vueling, der ikke vil betale bøder for forsinkelser. Danmarks Rejsebureau Forening kigger på sagen.

Forbrugerchef skuffet over Icelandair

I forbindelse med 9 timers forsinkelse fra Island til København fik dansk passager ingen information fra flyselskabet om EU-reglerne om kompensation. Men passageren kender reglerne – han er til daglig vicedirektør i Forbrugerrådet.