Lufthansa klar med flyvende fadøl

Oktoberfesten i München nærmer sig – og i den forbindelse vil Lufthansa på udvalgte flyvninger serverer fadøl fra tønder ombord på business class på langrutefly.

For første gang i 50 år vil det tyske flyselskab skænke fadøl til passagerer på business class i forbindelse med årets Oktoberfest – øllet vil være særligt tilpasset servering i de højere luftlag. Der bliver også kabinepersonale i traditionelle bayerske folkedragter fremfor uniformer på tre langruteflyvninger ud af München til New York, Singapore og Shanghai.

På langruterne letter den første flyvning onsdag i denne uge til Newark-lufthavnen ved New York. Herefter bliver det 25. september fra München til Singapore ligesom der flyves i kostumerne på afgangen fra München den 6. oktober til Shanghai.

Kvinderne i kabinepersonalet vil være iført særligt designede mørkeblå Dirndl’er med sølvgrå forklæder, mens mændene blandt andet vil bære korte Lederhosen med mørkeblå veste.

Lufthansa er klar til at servere fadøl på business class i forbindelse med årets Oktoberfest. Pressefoto: Lufthansa.

Der bliver kabinepersonale i folkedragterne på en række Lufthansa-flyvninger indenfor Europa til og fra München. Det sker for eksempel med Lufthansa CityLine til Berlin, Bonn/Køln, Cagliari på Sardinien, Luxembourg, Pisa, Genova, Amsterdam, Rzeszow i Polen samt rumænske Timisoara.

Gennem september og oktober tilbydes rejsende på business class en særlig Oktoberfest-munu på Lufthansas langruter ud af München.

Også på landjorden
Ikke kun kabinepersonalet hos Lufthansa optræder i Dirndl og Lederhosen. Det samme vil være tilfældet for medarbejdere på jorden i passagerservice-afdelingen i Terminal 2 i Münchens lufthavn, der er Lufthansas næststørste knudepunkt efter Frankfurt.

Personalet i Lufthansas First Class Lounges vil have folkedragter i sorte og gyldne farver. I Lufthansas Senator og Business Lounges serveres særlige måltider forbundet med Oktoberfesten – og naturligvis den særlige fadøl.

Verdens største folkefest
Oktoberfesten i München regnes som verdens største folkefest, der årligt tiltrækker omkring seks millioner besøgende. Den varer over to uger og begynder midt i september. I den periode skylles noget med otte millioner liter øl ned – og der spises en masse traditionelle retter fra kylling til pølser.

Den første oktober-fest blev holdt i 1810 i anledning af et bryllup mellem Kronprins Ludwig (den senere Kong Ludwig I af Bayern) med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen. Senere blev starten af festen rykket til september for at udnytte delstaten Bayerns ofte milde klima i denne måned. Der forventes i år seks millioner deltagere fra hele verden til Oktoberfesten.

Relaterede artikler:

10 år med Lufthansa i oktober-dragter

Lufthansa tager toget

Lufthansa fejrer 30 år med kvinder i cockpit