Lufthansa overtager kontrollen af britisk flyselskab

Tyske Lufthansa har sat ekstra gang i konsolideringen af Europas luftfartsindustri ved at overtage hele kontrollen med det britiske flyselskab BMI British Midland. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

 

Det vil give Lufthansa en førende tilstedeværelse i London Heathrow, der er Europas største lufthavn målt i passagertal, og samtidig styrke Star-alliancen, som også SAS er med i, som konkurrent til Oneworld-alliancen, der omfatter British Airways og American Airlines.

 

Lufthansa, der i forvejen ejer 30 pct. af aktierne i BMI, har ifølge Financial Times indgået aftale om at købe yderligere 50 pct. fra BMI-formanden Sir Michael Bishop.

 

De sidste 20 pct. af aktierne ejes af SAS, der tidligere har vist interesse for at sælge. Meldingen fik onsdag Sir Richard Branson, der ejer British Airways’ største rival, Virgin Atlantic, til at foreslå en fusion med BMI, skriver Reuters.

 

Hverken Lufthansa eller BMI vil fortælle, hvor meget det tyske luftfartsselskab betaler for dén handel, men handlen sker i regi af en aktionæraftale, der går tilbage til 1999. Trods købet af BMI oplyser Lufthansa nu, at udvidelsesprogrammet skæres ned på baggrund af krisen. Det skriver Børsen i dag. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen