Kabinepersonale fra Lufthansa i bayerske folkedragter har under perioden med oktoberfesten en lang række flyvninger fra München. PR-fest: Lufthansa.

Lufthansa på vingerne med årets oktoberfest

Efter to år uden oktoberfest, er kæmpebegivenheden tilbage i München. Den begyndte i weekenden og varer til 3. oktober. Lufthansa har atter kabinepersonale i bayerske folkedragter.

Oktoberfesten i Bayerns hovedstad er big business. Skønsmæssigt, siger arrangørerne, bystyret i München, var der i 2019 i alt 6,3 millioner besøgende, hvoraf cirka 80 procent var fra München, Bayern og resten af Tyskland.

Oktoberfesten, der også kaldes Wiesn, var aflyst under coronakrisen i både 2020 og sidste år.

Men i år er der atter gang i butikken, der ifølge arrangørerne gav en omsætning i München i 2019 på 1,2 milliarder euro, cirka 9,3 milliarder kroner. Udover de omkring otte millioner liter øl, der i 2019 blev drukket under oktoberfesten, brugte tyske og udenlandske besøgende omkring 3,8 milliarder kroner på blandt andet overnatninger på for eksempel hoteller, Airbnb og så videre.

De tre største udenlandske grupper til oktoberfesten i München var i 2019 fra Italien, USA og Østrig. Der var ingen skandinaviske lande på top-10 listen over de største udenlandske leverandører af ølturister til München, viser de officielle tal.

Lufthansa i Dirndl og Lederhosen
Årets oktoberfest i München er den 188. Lufthansa havde i 1957 sine første flyvninger med kabinepersonale fra München, sin næststørste lufthavn efter Frankfurt, i bayerske folkedragter, dirndl til kvinderne og lederhosen med mere til mændene. Gennem årene er det blevet en fast årlig tradition.

Lufthansa har i år i perioden med oktoberfesten omkring 800 flyvninger fra navnlig München, men også Frankfurt, til destinationer i og udenfor Europa samt indenrigs i Tyskland. Og i år er folkedragterne fremstillet bæredygtigt, oplyser Lufthansa i en pressemeddelelse.

I år er nogle af de oversøiske flyvninger med kabinepersonale i folkedragter til Rio de Janeiro, San Diego i det sydlige Californien, New York og Boston. På business class serveres der på de særlige oktoberfest-flyvninger med Lufthansa specialiteter fra Bayern.

Det er ikke kun kabinepersonale fra Lufthansa, der i tiden omkring oktoberfesten ses i folkedragter. Det er også tilfældet i Münchens lufthavn, hvor der for eksempel i en række lounger serveres bayerske specialiteter som Leberkäs, pretzels og Weißwurst-pølser.

Momondo: Stor søgning efter verdens største folkefest
Søgemaskinen Momondo skriver i en pressemeddelelse, at danskernes flysøgninger til oktoberfest i München i år er steget 22 procent sammenlignet med 2019.

Ny data fra Momondo viser også, at danskernes søgninger på flybilletter til tyske lufthavne er steget 241 procent i år sammenholdt med 2019. Når det gælder tyske hoteller, er interessen gået op med 480 procent.

Oktoberfesten i München regnes som verdens største folkefest. Den første oktoberfest blev holdt i 1810 i anledning af et bryllup mellem Kronprins Ludwig (den senere Kong Ludwig I af Bayern) med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen.

Senere blev starten af festen rykket til september for at udnytte delstaten Bayerns ofte milde klima i denne måned.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa gør klar til flyvende Oktoberfest

Lufthansa åbner rute fra Billund til München

Lufthansa til København i oktoberfest-uniformer