Kabinebesætning af traditionelle bayerske folkedragter foran en Airbus A350 fra Lufthansa, der blandt andet bruges på ruten mellem München og New York. Pressefoto fra Lufthansa.

Lufthansa til København i oktoberfest-uniformer

Coronakrisen har aflyst årets oktoberfest i München. Men Lufthansa-basen i München har flere flyvninger i denne tid, også til København, med crew i særlige uniformer. PATA Danmark har også oktoberfest.

Oktober-festen i Bayerns hovedstad regnes som verdens største folkefest; den kan ikke gennemføres i år på grund af coronakrisen.

Men Lufthansa holder heldigvis fast i traditionerne og har igen i år, coronakrise eller ej, en række flyvninger, hvor kabinebesætningen er iført særlige bayerske folkedragter, dirndl hedder dragten til kvinderne.

Lufthansa-flyvningerne fra München med oktoberfest-uniformerne sker i disse dage. Og der bliver blandt andet flyvninger til Københavns Lufthavn, oplyser Star Alliance-medlemmet i en pressemeddelelse.

Fra München, der er Lufthansas næststørste base efter Frankfurt, flyver Lufthansa med oktoberfest-uniformerne til Newark-lufthavnen ved New York med en Airbus A350 samt en række udvalgte europæiske lufthavne.

Flyvningerne indenfor Europa gennemføres af Lufthansa CityLine i denne uge. Der bliver således flyvninger fra München til udover Københavns Lufthavn også indenrigs til Berlin og øen Sild (Sylt på Tysk) samt til Helsinki, Manchester, den græske ø Santorini samt Wien.

Verdens største folkefest
Oktoberfesten i München regnes som verdens største folkefest, der årligt tiltrækker omkring seks millioner besøgende. Den varer over to uger og begynder midt i september. I den periode skylles noget med otte millioner liter øl ned – og der spises en masse traditionelle retter fra kylling til pølser.

Den første oktoberfest blev holdt i 1810 i anledning af et bryllup mellem Kronprins Ludwig (den senere Kong Ludwig I af Bayern) med prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausen.

Senere blev starten af festen rykket til september for at udnytte delstaten Bayerns ofte milde klima i denne måned. Oktoberfesten har under normale år cirka seks millioner deltagere fra hele verden.

Også oktoberfest for rejsebranchen i København
I starten af oktober har PATA Danmark og Tivoli i øvrigt inviteret til sin årlige og festlige oktoberfest.

Den holdes traditionen tro i Biergarten Tivoli med masser af afterski stemning, lederhosen og musik. Tag dine lederhosen eller dirndl på, hedder det i indbydelsen fra PATA Danmark.

Relaterede artikler:

Lufthansa fjerner yderligere 18 langdistancefly

PATA holdt oktober-fest for rejsebranchen

Lufthansa klar med flyvende fadøl