Lufthansa-selskab til Københavns Lufthavn

Arkivfoto af en Airbus A320 fra Eurowings.

LUFTFART: Lufthansas datterselskab, Eurowings, går ind på ruter til Berlin og Düsseldorf, som konkursramte Air Berlin opgiver. Dermed er Eurowings tilbage i Københavns Lufthavn efter fem år – men først fra januar. Air Berlin stopper flyvninger til København denne måned.

Air Berlin indstiller sine flyvninger fra slutningen af denne måned, men først fra 15. januar næste år letter Eurowings fra Københavns Lufthavn. Det bliver med en Boeing 737-800 med plads til 186 passagerer på ruten til Berlin. Og med en mindre Bombardier Q400 med plads til 78 passagerer på ruten til Düsseldorf, oplyser Københavns Lufthavn.

SAS – eller Norwegian – har endnu ikke oplyst noget om sine måske udvidede ruteplaner fra Berlin og Düsseldorf til Københavns Lufthavn.

“Det er dejligt at kunne byde et vækstselskab som Eurowings velkommen tilbage til København. Og så er det godt nyt for de rejsende, at man fra januar 2018 igen har flere valgmuligheder, når rejsen går til og fra Berlin og Düsseldorf,” siger Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard.

Den 29. oktober stopper Air Berlin ruten til Düsseldorf. Det betyder, at det frem til 15. januar, hvor Eurowings starter, kun er SAS der flyver på ruten.

Også Air Berlins rute til Berlin lukker 29. oktober. Her er der dog stadig flere selskaber og afgange at vælge imellem med SAS, Norwegian og Easyjet. Og fra 15. januar altså også Eurowings.

Vi er glade for at være tilbage

“Eurowings er meget glade for at komme tilbage til København,” siger Benjamin Kadach, Senior Manager Network Development & Airport Relations.

Eurowings starter med seks ugentlige flyvninger til Berlin-Tegel og 21 ugentlige til Düsseldorf.

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter

I årets første halvår fik Københavns Lufthavn tilbagegang på 5 af sine ruter på Top 10. I alt har lufthavnen cirka 175 helårs- og sæsonruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.