Lufthansa-selskab til Københavns Lufthavn

Arkivfoto af en Airbus A320 fra Eurowings.

LUFTFART: Lufthansas datterselskab, Eurowings, går ind på ruter til Berlin og Düsseldorf, som konkursramte Air Berlin opgiver. Dermed er Eurowings tilbage i Københavns Lufthavn efter fem år – men først fra januar. Air Berlin stopper flyvninger til København denne måned.

Air Berlin indstiller sine flyvninger fra slutningen af denne måned, men først fra 15. januar næste år letter Eurowings fra Københavns Lufthavn. Det bliver med en Boeing 737-800 med plads til 186 passagerer på ruten til Berlin. Og med en mindre Bombardier Q400 med plads til 78 passagerer på ruten til Düsseldorf, oplyser Københavns Lufthavn.

SAS – eller Norwegian – har endnu ikke oplyst noget om sine måske udvidede ruteplaner fra Berlin og Düsseldorf til Københavns Lufthavn.

“Det er dejligt at kunne byde et vækstselskab som Eurowings velkommen tilbage til København. Og så er det godt nyt for de rejsende, at man fra januar 2018 igen har flere valgmuligheder, når rejsen går til og fra Berlin og Düsseldorf,” siger Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard.

Den 29. oktober stopper Air Berlin ruten til Düsseldorf. Det betyder, at det frem til 15. januar, hvor Eurowings starter, kun er SAS der flyver på ruten.

Også Air Berlins rute til Berlin lukker 29. oktober. Her er der dog stadig flere selskaber og afgange at vælge imellem med SAS, Norwegian og Easyjet. Og fra 15. januar altså også Eurowings.

Vi er glade for at være tilbage

“Eurowings er meget glade for at komme tilbage til København,” siger Benjamin Kadach, Senior Manager Network Development & Airport Relations.

Eurowings starter med seks ugentlige flyvninger til Berlin-Tegel og 21 ugentlige til Düsseldorf.

x

Læs Også

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.

London-lufthavn vil være endnu større

Londons tredjestørste lufthavn forventer inden for 10 år at øge sit passagertal med otte millioner. Stansted vil også tiltrække flere oversøiske ruter til blandt andet Kina og USA.