Lufthansa-strejke får SAS til at indsætte større fly til Tyskland

”Vi ved faktisk ikke mere, end hvad der står i medierne og på hjemmesiden for Lufthansas kabineansatte, UFO. Lufthansa har en beredskabsplan og vil opdatere sin hjemmeside, vores Facebook-side samt vores hjemmeside for rejsebureauagenter, Lufthansa-ekperts.dk, med oplysninger om flyaflysninger fredag.”

 

Det sagde Lufthansas landechef for Danmark, Morten Balk, torsdag til takeoff.dk
Natten til fredag oplyste Lufthansas fagforening for kabineansatte, UFO, at strejken ville begynde kl. 05 fredag morgen og vare til kl. 13.

 

Lufthansa står dermed overfor mange flyaflysninger. Flyselskabets kabineansatte strejker pga. uenighed om lønforhold og nedskæringer i Europas største flyselskab.

 

UFO repræsenterer to ud af tre af Lufthansas 19.000 kabineansatte.

 

Lufthansa har ca. 1.850 daglige fly fra primært Frankfurt og München. Lufthansa og fagforeningen UFO har forhandlet i 13 måneder – UFO ønsker en lønforhøjelse til sine medlemmer på fem procent og garanti for, at Lufthansa ikke vil uddelegere jobs som det har gjort det i Berlin.

 

”SAS indsætter fredag så vidt muligt større fly fra København til Frankfurt og München,” siger Morten Balk og tilføjer:

 

”Men den strejke har allerede gjort stor skade, Lufthansa har mistet mange kunder, herunder forretningsrejsende der booker tæt på afgang. De vælger nu andre flyselskaber.”

 

Lufthansa fik sit morgenfly, kl. 06.05, af sted fra København til Frankfurt, mens afgangen LH 823 kl. 9.15 er aflyst.

 

Lufthansa har på hverdage fem fly fra København til Frankfurt, fire til München og fire fra Billund til Frankfurt. SAS har fire fly på hverdage mellem København og Frankfurt.

Lufthansa var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 455.000 passagerer.

 

Fra vinterprogrammet neddrosler Lufthansa i øvrigt med en afgang på hverdage fra København til Frankfurt ligesom også Oslo mister en daglig afgang. Det vides endnu ikke, om disse fly kommer tilbage fra sommerkøreplanen næste år.
Det er afgangen fra København kl. 13.25 der udgår.

 

Morten Balks udtalelser faldt, da Lufthansa Gruppen og Gouda torsdag havde inviteret til event hos Carlsberg i Valby, hvor Kendte Kenneth K fra DR’s P3 Musikquizzen underholdt. Aftenen havde tæt på 70 tilmeldte rejsebureauagenter fra en række ferierejsebureauer.

Skrevet af Henrik Baumgarten