Jan Hessellund, til daglig administrerende direktør i Billund Lufthavn, er bestyrelsesformand for det nystiftede destinationsselskab Destination Trekantområdet. Arkivfoto: Joakim J. Hvistendahl.

Lufthavnsdirektør formand i nyt destinationsselskab

Destination Trekantområdet med kommunerne Billund, Kolding og Vejle skal tiltrække leisure- og erhvervsturisme. Destinationsselskabet får Billund Lufthavns direktør som bestyrelsesformand.

Kommunerne Billund, Kolding og Vejle bliver trioen i destinationsselskabet Destination Trekantområdet, der forleden holdt stiftende generalforsamling. Trioen skal samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner.

De tre kommuner samarbejder allerede om blandt andet markedsføringen af børnefamilieturismen under overskriften Legoland Billund Resort, hvor en række kommuner og attraktioner arbejder om at skabe og markedsføre, hvad de betegner som Europas bedste børnefamiliedestination. Dette samarbejde vil også indgå som en del af det nye destinationssamarbejde.

Indtil ansættelsen af en destinationschef for Destination Trekantområdet er på plads i løbet af foråret, er erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, konstitueret i stillingen.

Han siger i en pressemeddelelse: ”Det er vores ambition, at Destination Trekantområdet skal løfte udviklingen og markedsføringen af oplevelser inden for natur, kultur, historie og gastronomi.”

Fyrtårnsoplevelser
Morten Damgaard Nielsen tilføjer, at såkaldte fyrtårnsoplevelser som UNESCO Verdensarvssteder i Jelling og Christiansfeld, vil fylde meget i destinationssamarbejdet ligesom Koldinghus og kunstmuseet Trapholt også er attraktioner med høje besøgstal.

Med coronakrisen har naturoplevelserne i Destination Trekantområdet oplevet vældig tilstrømning af danske turister i år, og tendensen ventes at fortsætte.

”Det er derfor vigtig for den nye destination at få fortalt om mulighederne i de tre kommuner. Lige fra fjord til hede. Vandring og især cykling vil være vigtige områder at samarbejde omkring,” siger Morten Damgaard Nielsen og tilføjer, at Trekantområdet også skal udnytte, at det under normale år er kendt for sine mange møder og konferencer.

Den centrale beliggenhed kombineret med en relativt høj hotelkapacitet gør, at området er attraktivt for konferencearrangører, hedder det.

Men branchen har været hårdt ramt i 2020 og det er derfor en vigtig fælles opgave at få kickstartet branchen ligesom det nye destinationssamarbejde også vil have fokus på tiltrækning af internationale konferencer, kongresser og sportsevents.

Milliardomsætning fra turisme
Destination Trekantområdet skriver videre, at alle tre kommuner i destinationsselskabet er højt på listen over de største turismekommuner i Danmark. I alt har destinationen næsten tre millioner årlige kommercielle overnatninger, hvilket skaber en turismeomsætning på godt seks milliarder kroner.

Målet er naturligvis yderligere vækst og dermed endnu større beskæftigelse i turismeerhvervet. Arbejdet vil blive koordineret fra Destination Trekantområdets sekretariatskontor ved Legoland, der skal have fem-seks medarbejdere. Hertil kommer projektmedarbejdere, der kan finansieres gennem forskellige udviklingsprojekter.

Formand for Destination Trekantområdet bestyrelse bliver administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund. Bestyrelsen består desuden af tre repræsentanter fra de deltagende kommuner og tre repræsentanter fra “væsentlige erhvervsaktører i området.”

Relaterede artikler:

Wonderful Copenhagen får ny turismepartner

Lufthavnsdirektør fylder 50 år

Stadig flere kommuner med i et destinationsselskab