Luftkaptajn 10 måneder i fængsel

air balticKaptajnen fra AirBaltic, der blevet stoppet med promiller i blodet lige inden han skulle flyve charterflyvning fra Oslo til Kreta, blev mandag idømt 10 måneders ubetinget fængsel, skriver nrk.no.

Sammen med tre andre ansatte fra selskabet måtte han puste i et alkometer under en politikontrol i Gardermoen. De havde alle alkohol i blodet. De øvrige erkendte at have drukket for meget og modtog deres domme, men kaptajnen nægtede, selv om han havde en promille i blodet på 0,54.

Nu er han dømt ved byretten i Romerike nord for Oslo, hvor han delvist havde nægtet sig skyldig i overtrædelse af luftfartsloven, skriver avisen.dk.

Hans forsvarer Nora Hallén mener, dommen er for streng: ”Vi må nu gennemgå dommen, før vi kan tage stilling til ankespørgsmålet”, siger hun ifølge nrk.no

Andenpiloten havde 1,35 i promille og blev idømt til seks måneders fængsel. De to kabineansatte blev dømt til henholdsvis 45 og 60 dages fængsel.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.