Crystal Cruises tæller foreløbig kun to krydstogtskibe, Crystal Symphony og Crystal Serenity, billedet – men rederiet har flere nybygninger på vej. Og nu får man en nordisk General Sales Agent. Arkivfoto.

Luksuskrydstogtrederi får nordisk repræsentant

Nordic CruiseGsa Distribution, den danske B2B-leverandør af highend-krydstogter til 30 nordiske rejsebureauer, har fået nyt rederi ombord. Denne gang Crystal Cruises, der har store ambitioner.

NCD, Nordic CruiseGsa Distribution, der ejes af Jesper Boas Smith og hans søn, Jens Boas Smith, repræsenterer som GSA (General Sales Manager) en række highendkrydstogtrederier på det nordiske marked. NDC, der åbnede i 2021, er B2B-mellemled mellem rederierne og omkring 30 nordiske rejsebureauer.

Porteføljen i NDC talte i forvejen rederier som Windstar Cruises, Swan Hellenic, Sea Cloud Cruises, Riverside Cruies – og nu er også Crystal Cruises’ kommet til, oplyser rederiet i en pressemeddelelse. Crystal har foreløbig to krydstogtskibe, men er på vej med yderligere to klassiske krydstogtskibe samt to, mindre ekspeditionskrydstogtskibe.

Crystal sejler krydstogter over det meste af verden – koncentreret i sommerhøjsæsonen i blandt andet Middelhavet og Nordeuropa, herunder med besøg i Skandinavien.

Jesper Boas Smith, ejer af Nordic CruiseGsa Distribution, i midten, med Fernando Barosso de Oliveira, der betegnes som Crystal-ambassadør og social director, til venstre og Manfredi Lefebre, ejeren af Crystal Cruises.

Ny ejer havde tidligere Silversea Cruises
Forgængeren for Crystal Cruises var ejet af Genting Group med hovedkontor i Hong Kong. Men rederiet krakkede under pandemien, og de to oceangående krydstogtskibe, Crystal Symphony og Crystal Serenity, der begge havde plads til omkring 1.000 passagerer, blev i 2022 købt af den tidligere Silversea Cruises ejer, Manfredo Lefebre, via hans rejseselskab, A&K (Abercrombie& Kent)

Silversea Cruises er i dag deluxe-rederiet i Royal Caribbean Group.

I forbindelse med renoveringerne af skibe er flere kahytter slået sammen, så kapaciteten på begge skibe er nedbragt med cirka 25 procent. Dermed er det nye Crystal det krydstogtrederi, der i dag tilbyder mest plads pr. gæst, oplyses det.

”Det nye Crystal Cruises er kendt for det højeste serviceniveau, fantastisk gastronomi med blandt andet verdens eneste Nobu Restaurant til søs samt ikke mindst for sine landarrangementer på topniveau,” siger Jens Boas Smith. Et krydstogt med Crystal koster i runde tal fra 35-40.000 kroner per person om ugen.

 

Relaterede artikler:

Aller Leisure åbner nyt highend-rejsebureau

Advarer rejsebureauer mod at booke russiske krydstogtpassagerer

Krydstogtskibe fra krakket rederi på auktion