Krydstogtskibene Crystal Symphony og Crystal Serenity fra krakkede Crystal Cruises har ligget opankret ved Bahamas og søges nu solgt på en auktion. PR-foto: Crystal Cruises.

Krydstogtskibe fra krakket rederi på auktion

To krydstogtskibe fra det krakkede rederi Crystal Cruises søges næste måned solgt på en auktion på Bahamas. Hér har skibene ligget opankret siden moderselskabet gik konkurs.

Skulle nogen have lyst til at søsætte sit eget krydstogtrederi, så er chancen der nu.

I januar i år løb Genting Group fra Hong Kong angiveligt tør for penge til sit krydstogtrederi Crystal Cruises, mange regninger blev ikke betalt og rederiets skibe blev blandt andet taget i pant for udestående skyldner.

Nu skriver hjemmesiden Maritime Executive, at to af Crystal Cruises’ krydstogtskibe, Crystal Symphony og Crystal Serenity, sættes på auktion næste måned. Der nævnes ingen vurderingspris.

Skibene har ligget opankret ved Bahamas, efter moderselskabet grundstødte økonomisk. Budene på et eller begge skibe skal angiveligt afgives til Sø- og Handelsretten på Bahamas, Supreme Court Commercial Division Bahamas, senest den 7. juni. Ti procent af det, man vil byde, skal medfølge sammen med buddet. Skibene kan besigtiges frem til den 7. juni.

Sø- og Handelsretten på Bahamas meddeler ifølge Maritime Executive den 14. juni, hvem – hvis nogen – der har vundet budgivningen.

Ombord på skibene har, siden de blev forankret ved Bahamas, været en besætning på 100 mand til vedligehold.

Bygget i Finland og Frankrig
Skibet Crystal Symphony er bygget på det finske Kværner Værft og søsat i 1995. 238 meter langt og har plads til 960 passagerer samt en besætning på 545.

Crystal Serenity er 250 meter langt, det er bygget på STX Europe Chantiers de l’Atlantique i franske St. Nazaire og havde sin jomfrusejlads i 2003. Skibet har plads til 1.040 passagerer og en besætning på 655.

Flåden i Crystal Cruises omfattede også fem flodkrydstogtskibe og et nyt ekspeditionsskib, yachten Crystal Endeavor med plads til 200 passagerer, der har været opankret i Gibraltar.

Ekspeditionskrydstogtrederiet Lindblad har angiveligt købt superyachten Crystal Esprit. Lindblad vil omdøbe skibet til National Geographic Islander II og indsætte det i drift omkring Galapagos Øerne.

Selve Crystal Cruises havde hovedkvarter i Miami. Det blev i 2015 købt af Genting Group fra Hong Kong. Genting ejer også rederierne Dream Cruises og Star Cruises, der begge sejler på det asiatiske marked. Hertil kommer flere kasinoer.

Relaterede artikler:

Økonomiske problemer stopper krydstogtrederi

Krydstogtselskab vil tiltrække næste generation

Umuligt at anslå antal krydstogtgæster i Danmark

Her er prototypen til verdens største krydstogtskib

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser