En besætning fra Air India var på scenen i København, da flyselskabet mandag fejrede sit første år på ruten mellem New Delhi og København. Foto: STANDBY.dk

Måske mere Air India i Københavns Lufthavn

Mens Air India i dag har fire flyvninger om ugen fra New Delhi til København, kan en femte ugentlig frekvens være på vej.

Star Alliance-medlemmet Air India fortsætter muligvis sin vækst i Københavns Lufthavn med endnu en ugentlig afgang mellem den indiske hovedstad, New Delhi, og København.

Ruten åbnede i september sidste år med tre ugentlige flyvninger betjent med Boeing 787-8 Dreamliner med plads til 256 passagerer, 18 på business og 238 på economy.

Den nye forbindelse gik fra starten så godt, at Air India indsatte en fjerde ugentlig frekvens i maj i år – og nu kan endnu en være på vej, så ruten kommer op på fem om ugen og dermed nærmer sig daglig betjening.

Nyheden om den mulige femte afgang fortalte Air Indias landechef i Danmark, Divya Gauba, til STANDBY.dk, da Air India mandag i denne uge fejrede sit første år på ruten til København. Det skete ved et stort arrangement i Odd Fellow Palæet i København med op mod 200 indbudte gæster.

Divya Gauba sagde, at Air India er tilfreds med ruten mellem New Delhi og København, og det er årsagen til, at der måske kommer en femte afgang. ”Vi forventer en hurtig afgørelse på en mulig ekstra afgang,” sagde Divya Gauba.

Air Indias Chairman & Managing Director, Rajiv Bansal, og administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, klippede i september sidste år silkesnoren for at markere ruteåbningen. Pressefoto: Københavns Lufthavn.

Mange transferpassagerer
Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye, sagde tidligere mandag til STANDBY.dk om Air India-ruten:

”Noget at det specielle ved den er, at omkring 20 procent af passagererne, også med afrejse fra Indien, er transferpassagerer. Det er ikke usædvanligt højt for en langrute i Københavns Lufthavn, men det er usædvanligt, at tallet er så højt efter kun et år,” sagde Thomas Woldbye.

Blandt de indbudte gæster til fejringen af det første år med Air India-ruten til København var Pushpinder Singh Dhanjal, der har rejsebureauet Pushpinder Group Travels i Farum nord for København. Han sagde ved sammenkomsten til STANDBY.dk:

”Det er mit indtryk at Air India-ruten til København går godt; den bruges blandt andet af mange indere der bor i Danmark og som skal hjem på for eksempel familiebesøg. De er glade for det direkte fly, gode rejsetidspunkter, at Air India ofte tilbyde billige returbilletter samt at flyselskabet blandt andet tillader 2 x 23 kilo bagage på economy.”

Flyver med milliardgæld
Ifølge Air India skal de passagerer fra københavner-ruten, der flyver videre ud af Indien efter mellemlandingen i New Delhi, primært til Australien, Bangkok og Sri Lanka.

Statsejede Air India, der har det hårdt økonomisk og som flyver med en tocifret milliardgæld i dollars, betjener 78 indenrigsdestinationer i Indien ligesom selskabet har 41 ruter til udlandet.

I mere end et år har den indiske stat forsøgt at sælge Air India til private investorer, men missionen er indtil videre mislykkedes. Den indiske regering har derfor været nødt til at holde hånden under flyselskabet, og tilfører flere milliarder kroner i statsstøtte.

Relaterede artikler:

Air India roser Wonderful Copenhagen

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Her er de 10 største flytyper i Københavns Lufthavn