Mahan Air håber på genåbning af København-rute

LUFTFART: Iranske Mahan Air har med øjeblikkelig virkning indstillet sin rute mellem Teheran og København. Årsagen skulle være ’uoverensstemmelser om regler’ mellem de danske og iranske myndigheder.

Der har de seneste dage hersket forvirring om status for Mahan Airs rute til Københavns Lufthavn. Lufthavnen oplyste i går til standby.dk, at ruten var lukket. Men såvel flyselskabets repræsentant i Danmark, GSA-bureauet Khyber Air, som dets handlingselskab i Københavns Lufthavn, Aviator, sagde, at ruten ikke var lukket.

Men i går skrev hjemmesiden newstodate.aero, at ruten er suspenderet, og at selskabet næste uge sender en repræsentant til København for at mødes med Trafikstyrelsen. Håbet er, at ruten, der startede i juni sidste år, kan genoptages.

”Det er desværre sandt. I øjeblikket kan vi ikke tilbyde trafik på ruten. Årsagen er uoverensstemmelser om regler mellem Iran og Danmark – og før disse er ryddet af vejen, kan vi ikke flyve på ruten,” sagde talsmand for Mahan Air, Hossein Abdolahi, til newstodate.aero og tilføjede, at selskabet er ivrigt efter atter at trafikere ruten.

Ifølge newstodate.aero har USAs myndigheder synspunkter på Mahan Air pga. beskyldninger om, at flyselskabet har været involveret i transport af militært udstyr til Syrien. Netop dette har ifølge hjemmesiden betydet, at Mahan Air ikke har kunnet åbne en ny rute til Stockholm.

Ifølge Khyber Air har Mahan op mod 40.000 bookinger den kommende sommersæson mellem Teheran og København, over halvdelen er fra Kina. Mahan Air fløj her i vinter en gang om ugen mellem Teheran og København, fra april skulle der have været to og i højsæsonen tre.