(Arkivpressefoto fra Region Hovedstaden, Lars Wallin)

Malmø-rejsebureau mistænkt for COVID-snyd

Et rejsebureau i Sydsverige har angiveligt lavet falske coronatests. Det vil ikke kunne ske i Danmark, hvor det er gratis at få en coronatest, mener DRF-direktør Lars Thykier.

Et rejsebureau i Malmø mistænkes for at have udarbejdet og solgt falske coronatests, så kunderne både slap billigere og ikke behøvede at lade sig teste.

For at kunne komme ud at rejse skal man i Sverige ligesom i Danmark, hvis man da ikke er færdigvaccineret, kunne fremvise en negativ coronatest.

Men i modsætning til i Danmark er det ikke gratis at få foretaget en coronatest i Sverige. Og det er det, rejsebureauet i Malmø ifølge den svenske avis Sydsvenskan er mistænkt for at have fået en forretning ud af.

Glad for det danske system
Rejsebureauet har angiveligt kopieret underskrifter fra flere forskellige læger, som de derefter har kopieret ind i falske certifikater. Efterfølgende har kunderne sammen med deres rejse kunnet købe en falsk coronatest til billig penge.

Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, er glad for det danske system, hvor det er gratis at få foretaget en coronatest.

”Det er superlet at få en test i dag, og den er gratis. Jeg kan ikke finde på et bedre system, end det vi har. Systemet fungerer rigtig godt, og det skaber en helt anden tryghed, ikke bare for rejser,” siger Lars Thykier til STANDBY.dk.

Kan blive dyrt for en familie
”Jeg taler jævnligt med mine svenske kolleger, og de har desværre ikke et dansk system. De skal betale hver gang, de skal have lavet en test, og det koster et sted mellem 1.000 og 1.600 svenske kroner for en test. Så når en svensk familie på fire skal på ferie i udlandet, skal de betale et sted mellem 4.000 og 6.400 svenske kroner for at komme ind i det land, de skal besøge,” fortæller han.

”Så det er desværre ikke underligt, at der er nogle, der begynder at tænke ulovlige tanker. Men de tanker skal stoppes,” siger han.

Lars Thykier har for nylig været i selskab med kolleger fra en række andre lande, og her var Danmark det eneste land, der havde gratis test.

Han forventer, at det gratis danske testsystem kører så længe, det er nødvendigt, formentlig et stykke ind i 2022.

”Det må de ikke lave om på,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Frankrig indfører coronapas på tog og indenrigsfly

Hotel- og konferencecenter kan coronateste gæster

Tivoli coronatester for 50 kroner