Klargøring i Tivoli til sommersæsonen, der begynder på lørdag. Holder planen vil Tivoli i år være åben i 253 dage med også Halloween samt Jul i Tivoli. Pressefoto: Bax Lindhardt.

Tivoli coronatester for 50 kroner

Når Tivolis sommersæson begynder på lørdag skal der fremvises en negativ coronatest. Man kan blive testet i Tivolis testcenter. Sæsonen vil også markere USA’s uafhængighedsdag og Frankrigs nationaldag.

Tivolis sommersæson varer i år fra 27. marts til 26. september. Til at begynde med at der åbent alle dage mellem klokken 11 og 20 frem til 5. april. Herefter vil der i resten af april kun være åbent fredag til søndag.

Gæster på over 15 år kan komme i Tivoli med en negativ coronatest, taget senest 72 timer før ankomsten.

For 50 kroner vil det være muligt at blive testet i Tivolis testcenter, oplyser Tivoli. Den ligger hvor Social Foodies-butikken tidligere var i Tivolihjørnet overfor Hovedbanegården. Kapaciteten er 40 til 50 personer i timen og ventetiden på testsvar bliver 15 til 30 minutter, oplyser Tivoli til STANDBY.DK

Derudover fortsætter restriktionerne fra sidste år med blandt andet krav om tidsbestilling til besøg i Haven. I første omgang åbner Tivoli med alle udendørsforlystelserne, men ikke med adgang til restauranterne og underholdning i Salene. De åbner igen så snart der bliver givet grønt lys til det. I stedet etableres flere take-away spisesteder.

Årets sommersæson har 185 åbningsdage og masser af aktivitetsmuligheder, selv der er begrænsninger som følge af coronakrisen.

USA’s uafhængighedsdag og den franske nationaldag
Udover festivaler og forlystelser byder Tivolis sommersæson på flere enkeltstående temaer. Gæsterne kan blandt andet være med til at fejre USA’s uafhængighedsdag, den 4. juli, eller Frankrigs nationaldag, Bastilledagen, den 14. juli.

Derudover bliver der faste yogadage på Plænen fra juni til august samt motionsløb med start og slut i Tivoli fra maj til september.

Årets store nye forlystelse bliver Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere – Villa Vendetta. Ingen åbningsdato er dog endnu besluttet for Villa Vendetta, der byder på en 150 meter lang rejse gennem 12 rum fordelt på 800 “uhyggelige kvadratmeter.”

Tre sæsoner i Tivoli
Tivolisæsonerne i 2021 bliver sommersæson fra 27. marts til 26. september; Halloween fra 14. oktober til 7. november og Jul i Tivoli fra 19. november til 2. januar 2022.

Mens Danmarks største turistattraktion i 2019 havde et besøgstal på 4,5 millioner, var der sidste år under coronakrisen med færre åbningsdage, 1,6 millioner gæster.

Tivoli havde i 2019 et overskud på 209 millioner kroner ud af en omsætning på næsten 1,5 milliarder kroner. Omvendt blev resultatet for 2020 minus 185 millioner kroner og en omsætning på 623 millioner kroner. Tivoli forventer underskud i år på mellem 75 og 100 millioner kroner grundet fortsatte restriktioner og manglende turisme, oplyses det.

Relaterede artikler:

Tivoli genåbner men er lukket på hverdage i april

Legoland kender ikke til mystisk ny forlystelsespark

Dansk turisme udeladt fra regeringens vækstteams