Arkivfoto fra Manchester: Wikipedia-foto: GJMarshy.

Manchester bliver første britiske by med turistgebyr

Det er blevet ét britisk pund dyrere at overnatte i hoteller og hotellejligheder i Manchester. Pengene skal bruges til at øge markedsføringen af byen for at tiltrække flere turister.

Manchester har som første britiske by indført et overnatningsgebyr, City Visitor Charge, på ét britisk pund, cirka 8,50 kroner.

Gebyret kommer på initiativ fra det nyoprettede Manchester Accommodation Business Improvement District (BID)

Bag BID, der er sat i verden for at styrke Manchesters tiltrækningskraft over for leisureturister og forretningsrejsende oven på pandemien, står en række organisationer. Disse omfatter Manchester Hoteliers’ Association i partnerskab med turistrådet Marketing Manchester, CityCo og byrådene i Manchester og Salford City, skriver BID på sin hjemmeside.

BID’s bestyrelse har repræsentanter fra flere overnatningskategorier: Large Hotel (over 150 værelser); Small Hotel; Budget Hotel; Large Serviced Apartment Operator (over 75 hotellejligheder) og Small Serviced Apartment Operator.

Opkræves fra 73 overnatningssteder
Den nye City Visitor Charge vil til at begynde med blive opkrævet i forbindelse med overnatning på 73 tilsluttede hoteller og lejlighedshoteller i den såkaldte Manchester Accommodation BID-zone.

BID forventer, at gebyret årligt vil indbringe tre millioner pund, over 25 millioner kroner. Pengene skal bruges til at forstærke marketingkampagner for at tiltrække flere overnattende besøgende; så jo flere, der bidrager til at opkræve gebyret, jo flere penge vil der være til at promovere Manchester som rejsemål og dermed give flere overnattende besøgende.

Pengene skal også bruges til at få besøgende fra ind- og udland til at føle sig mere velkomne i Manchester samt at holde byen mere ren og dermed mere attraktiv.

I en pressemeddelelse siger BID’s formand, Annie Brown, der til daglig er general manager for Hampton by Hilton Manchester Northern Quarter: ”Dette er et historisk øjeblik – overnatningsbranchen i og omkring Manchester er i hastig vækst; alene de kommende år kommer der op mod 6.000 nye hotelværelser.

Målet med Manchester Accommodation BID er ganske simpelt; vi er nødt til at tiltrække flere overnatninger så hotellerne kan fortsætte med at trives,” siger hun. Hun peger på, at også andre europæiske byer, som Barcelona, Rom og Venedig, ligeledes har indført overnatningsgebyrer.

 

Relaterede artikler:

Kilroy Group åbner rejsebureauer i Storbritannien

Store danske bureauer forstår Mallorcas turismeloft

København blandt mest profitable airbnb-byer i Europa